שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> שף תשתה >> נא להכיר: יקב לביא

נא להכיר: יקב לביא

מאת: השף אלון גונן 18.10.09

השף אלון גונן התוודע לתוצרת המגוונת של יקב לביא במהלך האירוע שהתקיים לא מכבר בנס מציונה. הפעם הוא ביקש לחרוג ממנהגו ולהביא רשמי טעימה של הליקרים שמיוצרים ביקב בנוסף ליין. "זו עשייה חדשנית של אנשים שעושים צעד קדימה ומנסים לרגש במשהו מתוק, מיוחד וטוב", סיכם השף  
 

 

בביקורי בתערוכת היין בנס ציונה לקראת ראש השנה, עברתי בין הדוכנים של היקבים המוכרים אשר אוהבים להגיע לתערוכות בכל מקום בארץ ולמזוג את יינותיהם הטובים לציבור לקוחות חדש. תל אביב, אשדוד, ירושלים, באר שבע, חיפה והנה גם נס ציונה נכנסה לרשימת הערים אשר נותנת במה מכובדת לבעלי יקבי הבוטיק.
 
בין הדוכנים מצאתי את יקב לביא. על השולחן היו מבחר ליקרים. ליקרים אף פעם לא ריגשו אותי, כי אני רגיל לליקר דובדבנים מסורתי או ליקר קסיס שמוסיפים לשמפניה, ומעבר לזה יש את הליקרים שמוסיפים לעוגות ולמוסים. לא כך ביקב לביא. מבחר הליקרים שהיו על השולחן כאילו נלקחו מספר האגדות "עמי ותמי", שבו הבית היה עשוי משוקולד ומממתקים. כאילו הכנסתם ילד לחנות שוקולד ואמרתם לו לאכול כמה שירצה.
 
הליקרים של היקב
 
הליקרים בבקבוקים המעוצבים הכילו רק את בטוב שבטוב, שוקולד משובח עם אחוזי קקאו גבוהים ומרקם חמאתי, ריח משכר של שוקולד ופולי קקאו, ריבת חלב בעלת טעם קרמלי מתקתק במידה הנכונה. ליקר השוקולד והקוקוס היה שילוב מנצח של קונדיטוריה צרפתית משובחת לחוף ים בתאילנד שבו מגישים קוקוס צונן טרי. שילוב הקוקוס והשוקולד הוא חוויה קולינרית בפני עצמה, לחשוב שאפשר להוסיף את הליקר למוס וניל או לצפות בו פירות טריים ויש לכם קינוח בקלי קלות.
 
הליקרים של יקב לביא הצליחו להפתיע ולרגש אותי במיוחד. כמה בקבוקים על המדף ישפרו לכם כל מנה אחרונה וכל תבשיל.
 
ליקר שוקולד מריר הוא הליקר שנכנס אצלי למתכוני פילה הבקר, ליד נתח של פילה בקר. אני רוצה להגיש כפית של שוקולד מריר ועליו לבזוק מעט צ'ילי גרוס חריף, אנשים ירימו את הגבה ולא יבינו מאיפה זה נפל עליהם.
 
ליקר האוכמניות נמכר בבקבוק יין קיאנטי עטוף קש בעל 15% אלכוהול ויש בתוכו המון אוכמניות שספגו את האלכוהול. כל מה שנשאר מלבד לשתות אותו זה למרוח עוף שלם בליקר, להכניס לתוכו את הפירות שבבקבוק ולהכניס לתנור לשעה. העוף יוצא מוזהב וקרמלי ובעל טעם מתקתק. החוויה תהיה נפלאה, שלא לדבר על הרושם שזה יעשה בשולחן.
 
בליקר הדבש החדש שייצרו לקראת ראש השנה, מלבד שהוא נעים ומיוחד לשתייה, הייתי משרה בו חזות עוף למשך כמה שעות ואחרי ציפוי מתאים, השניצל יהיה עסיסי ובעל ניחוחות מיוחדים מאוד.
 
יקב לביא גם מייצר יין, אבל העדפתי להתמקד בעשייה החדשנית הזו של בעלי היקב שלוקחים צעד קדימה ומנסים לרגש את האנשים במשהו מיוחד וטוב.
 
יקב לביא מייצר גם כ-1,500 בקבוקי קברנה סוביניון אשר את הענבים הם מגדלים באזור גוש עציון, מה שמעניק לגפן מנות קור בכל תקופת החורף. היין בעל ניחוחות עדינים של פירות יער צעירים וארומות קלילות של עץ, אף על פי שהיין יושן כ-12 חודשים בחביות. היין מאוזן מאוד ונעים לשתייה. ליקב לא נשאר יין, עקב מכירה עתידית של כל סדרת "בציר אדום", וכוונת אנשי היקב להגיע ל-5,000 בקבוקים.
 
על האירוע בנס ציונה
 
כחלק מהחוויה בביקור כזה, מלבד לחיצת היד החמה של מאיר מיקב כפיר וטל מיקב גינתון ואבי כהנוב מיקב כהנוב (תיזהרו מלחיצת היד הזו), משפחת גלאי המדהימה, צינה מיקב אבידן ששלחה את בתה שירה לתערוכה בחיפה לבד בלילה, יקב יפו, יקב מונד ויקב ענתות ועוד. כולם מזגו יינות מהסדרות הגבוהות של היקב.
 
האנשים שהגיעו לאירוע בנס ציונה היו קהל שקט, מתעניין, מבין ביין, כאלה שכבר שתו כמה יינות בחייהם. לא היו סיגרים מעופשים, לא היו מעשני פייפים, היה קהל מכובד שכיבד את בעלי היקבים. האירוע נראה כי כוון לקהל מסוים מאוד, לא לקהל התל אביבי שבוער לו, לא לקהל הירושלמי, שמה שהיה חשוב לו זה כוס מלאה ולדפוק את הראש, לא הקהל האשדודי שלא בדיוק הבין מה רוצים ממנו. המארגנים בנס ציונה פתחו את האירוע בשקט בשקט ובחרו יקבים טובים והקפידו שהיין שיימזג יהיה משובח על מנת שבאירוע הבא במקום, תעבור השמועה ויידעו כי יש תמורה בעד היין שנמזג.
 
כוס שנקנתה בכניסה עלתה 30 שקלים, והקהל קיבל תמורה רבה לכספו. יופי של ארגון ויופי של בחירת יקבים. ויתקין, וילה וילהלמה, קסטל, שאטו גולן - הייתם חסרים באירוע הזה. זה מסוג המקומות שראוי שאתם תהיו בו.
 
יקב לביא - ייננים: אשר בן טולילה ויואב גואז.
טלפון: 02-9938520.

הוסף תגובה





<נובמבר 2014>
יום איום ביום גיום דיום היום ושבת
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet