שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> סיקור אירועים >> יקבי רמת הגולן - לקידום אמנות, תרבות וחברה

יקבי רמת הגולן - לקידום אמנות, תרבות וחברה

מאת: הילה איל 23.11.09

יקבי רמת הגולן מוסיפים להוכיח כי לא בכדי נחרט על דגלם קידום תרבות היין בישראל, ויחד איתה קידום ערכים לחברה ולקהילה. הפעם ציינו יקבי רמת הגולן את חג הבוז'ולה עם השקת גולן גאמיי נובו 2009 בשיתוף עם גלריה אורבניקס תחת הכותרת: Art2Go לקידום יצירה ישראלית צעירה. סיכום ההשקה המיוחדת  
 

 

אמנות ויין
עולם היין בדומה לעולם האמנות הוא עולם חושני של יצירה והשראה, ובאופן זה ניתן לקרוא ליינן אמן ולהמשיל בעלי יקב או חנות יין לבעל גלריה. הילה איל, בת לציירת וחובבת יין מושבעת, יצאה לגלות את הקשר בין שני העולמות וחזרה עם תובנות
לכתבה המלאה

 

 
זו השנה השביעית בה משיקים יקבי רמת הגולן את היין בסגנון הבוז'ולה - גולן גאמיי נובו 2009, היין האדום הראשון מבציר 2009. השנה הושק היין במסגרת פרויקט ייחודי ומשותף ליקב ולגלריה אורבניקס, תחת הכותרת:Art2Go. במסגרת הפרויקט, עוצבו תוויות היין של גולן גאמיי נובו 2009 בהשראת יצירות אמנות של ארבעה אמנים צעירים, המייצגים אמנות אורבנית עכשווית.
 
גולן גאמיי נובו, יין בסגנון הבוז'ולה, פתח את חגיגות סיום עונת בציר 2009 של יקבי רמת הגולן. בישראל כמו בצרפת, מולדת הבוז'ולה. ביום ד', 18 בנובמבר, ערב חג הבוז'ולה הרשמי, השתתפתי באירוע ההשקה המרכזית בגלריה אורבניקס, שהיווה גם אירוע פתיחת התערוכה Art2Go (שתמשך עד 10 דצמבר), תערוכה קבוצתית וייחודית (אוצרת – קלייר פוגלמן) אשר נוצרה במיוחד עבור ההשקה של היין ומציינת את שיתוף פעולה מיוחד אשר היה ההשראה לעיצוב החזותי של תוויות בקבוקי ואריזות הגולן גמאי נובו מבציר 2009.
 
בחלל הגלריה הוצגו יצירות האמנים, יצירות ברוח צעירה, רעננה ועכשווית, באופן תואם לציון חג הבוז'ולה – חג יין הביכורים. במרכז החלל הוצגו והוצעו לשתייה בקבוקי הגאמי נובו 2009, עם התוויות האומנותיות.
 
איילה זינגר, נציגת יקבי רמת הגולן ממחלקת פיתוח ושיווק, שיתפה אותי בסיפור מאחורי הקלעים של האירוע. "גולן גאמי נובו הוא היין היחידי בישראל המיוצר מזן הענבים המסורתי ליין זה – זן הגאמי נואר. אף הליך הכנת היין מושתת על השיטה המסורתית הצרפתית וכולל תסיסה חלקית בשיטה הקרבונית ותסיסה חלקית כיין אדום. הבלנד מבוקבק ותוך חודש מיום תום הבציר יוצא יין הביכורים לאור".
 
"כל שנה", מספרת איילה, "בוחר היקב בקונספט סמלי אחר לציון חגיגות הבוז'ולה. לפני שנתיים התקיים אירוע בשיתוף עם סטודיו עוז ובו סודרו 10 תוויות לבקבוקים כמו "ספירה לאחור" – לציון המנהג לספור לאחור מ-10 עד 1 בדקה לפני חצות של התחלת החגיגה. בשנה שעברה צוין האירוע בסימן 'לחגוג את הרגע' – על תוויות הבקבוק צויר שעון שהראה את המעבר בין יום ה-19 לנובמבר ליום ה-20 בנובמבר – שוב לציון תחילת החגיגה.
 
השנה, בחר היקב לפעול לקידום אמנים צעירים. בשיתוף ובעזרת משרד הפרסום של גלריה אורבניקס – משרד בריקנר-נטע, קיבל היקב יצירות אמנות מעשרות אמנים ומשך החודשים האחרונים עסקו שעות מרובות בבחירת העבודות שיוצגו על התוויות – ארבע תוויות מתוך העשרות שהגיעו".
 
האמנים הזוכים
בסיכומו של הליך, נבחרו 4 אמנים – גיל קומפורטי, לירון בן ארצי, Unga, מעיין ישראל. כל האמנים, כל אחד בהתאם לסגנונו האישי ובמגוון טכניקות, יוצר יצירות המוגדרות כ"אמנות אורבנית" – אמנות המתייחסת לאייקונים עירוניים כגון אדרכילות, סצינות רחוב, זבל וכד'. איילה מוסיפה, כי ביקב רצו להפוך את האירוע למשהו עם מסר בעל ערך מוסף – ערך שמשדר תרומה לקהילה, דרך חשיפתם וקידומם של האמנים הצעירים.
 
האם אין כאן ניסיון להוסיף לאירוע עוד נופך שיווקי- מסחרי, לאור העובדה שיש הטוענים כי לא מדובר ביין אמיתי?
איילה: "גם ללא השקת הבוז'ולה בצרפת כפי שהנהיג ז'ורז דה-בוף, המסורת בארץ מימי קדם היתה לחוג את חג הבציר בכרמים ועם יין צעיר. התאריך הוא קבוע ברמה העולמית ואנו מאמצים אותו כחלק מתרבות היין העולמית. תוספת התרומה לקהילה היא ערך מוסף אישי של היקב.
 
היין שכב אך חודש בבקבוקים – מאז ה-18 באוקטובר בו הסתיים הבציר. סך הכל הושקו 18,000 בקבוקים. המחיר לצרכן – 34 שקלים, עם הנחה בערב הבוז'ולה ומתנה של פוסטרים של יצירות האמנים למי שרוכש 4 בקבוקים.
 
ברקע המוזיקה ואווירת מסיבת הערב, עם כוס גאמיי נובו, שוחחתי עם האמנים:
 
מעין ישראל עוסקת באמנות המושפעת בעיקר מספרי ילדים, אנימציה ומאמצת שימוש בקווים פשוטים. היא אמנית מאז היותה ילדה בת 4 ומאז עוסקת בטכניקות משתנות – ציורי קוו בעפרון, בעט, בצבעים - הכל לפי התחושה.
גם יין היא אוהבת – בעיקר לבן והשידוך של יין ואמנות הוא שידוך מתאים, כיפי ושמח.
 
השימוש בטכניקות פשוטות, אשר מניבות יצירות מפתיעות במורכבות בעיני המתבונן, משתלב יפה עם היין הצעיר, אשר לעצמו נטול מורכבות בעשייה, אך מתגלה כמפתיע ומשובב נפש.
לירון בן ארצי אמנם למדה אדריכלות, אך מאז שהיא זוכרת את עצמה, היא מציירת. לירון אוהבת שימוש בהרבה צבע וצורות. "כל הזמן אני מחפשת לפרק ואז לבנות ביחד. העבודה שלי אינה עם מודלים, אלא מתוך השראות הצצות מהראש שלי".
 
מה לגבי אהבה ליין?
לירון: "מי לא אוהב יין? ובפרט – יין ואמנות הולכים ביחד מאז ומעולם. מייד אנו מפליגים למחוזות צרפת ונזכרים באמנים כגון ואן גוך איך נראו עם כוס יין ביד. לא במקרה שניהם מובילים אותנו לצרפת.
 
לירון מוסיפה כי עבורה שיתוף הפעולה עם יקבי רמת הגולן הוא בעל ערך רב. לא בכל יום מזדמן לאמן צעיר לקבל כזה פרסום רחב ואקסקלוסיבי. פרסום המשתלב עם קונספט של יין ואמנות המשדרים מותרות לעשירים.
גיל קומפורטי הוא במקור ארט דירקטור מעצב בטלוויזיה. בין היתר, מספר לי גיל, הוא עיצב את קירות הבית של "האח הגדול" בתכנית הקודמת, וכן וידיאו ארט למופע של ריטה. זו התערוכה השישית שלו בתל אביב. הסגנון שלו הוא אמנות פלסטית ואיור תוך שהוא מעצב קו חדש של דמויות.
 
גיל אוהב יין ובאופן כללי מעדיף יין אדום על פני לבן. החיבור של יין ואמנות הוא מדליק ומגניב. ליין, כמו לאמנות, יש משהו חזותי שאפשר לתפוס.
 
למרות שהחיבור בין תוויות היין ליין עצמו משדר הרמוניה מלאה, יש לציין כי האמנים יצרו את היצירות ללא קשר ליוזמת יקבי רמת הגולן ולשילובן כתוויות על בקבוקי היין. היצירות, כיתר היצירות שהיו מועמדות, נוצרו עוד קודם לכן ונשלחו לאנשי היקב להחלטה. כך, גם היין וגם היצירה על התווית למעשה הם בלתי תלויים אחד בשני ומשקפים יצירת אמנות עצמאית לחלוטין. בסיכומו של דבר נבחר השילוב של שתי היצירות יחדיו – התווית שעל הבקבוק והיין ומהן נוצרה יצירה חדשה שלמה. זו אחת הפעמים בהן ניתן לומר שהמשפט הראוי לומר הוא: "תסתכל גם בקנקן וגם במה שיש בתוכו".
 
המשכתי לשתות מהיין וליהנות מאווירת החג. בליבו של רחוב שנקין במרכז תל אביב, חשתי איך גם אני חלק מאירוע עולמי חגיגי. איך בחצות עוד עשרות אלפי אנשים כמוני וכמו יתר המשתתפים באירוע, יפתחו את בקבוקי הבוז'ולה וילגמו בהנאה ובהתרגשות את פרי הביכורים הראשון של שנת 2009. מכאן, אך נותר לנו לחכות ליינות הבאים שיושקו משנת בציר זו.
 
שתיתי בהנאה מרובה את יין הגאמי נובו. למרות הטענות שזהו לא "יין אמיתי" ולא אחת נשמעות הערות מזלזלות על ציון חג הבוז'ולה ותשומת הלב התקשורתית המופרזת הניתנת לאירוע וליינות, הרגשתי שאני שותה יין אמיתי. אמנם יין צעיר, ולא מורכב, אך בהחלט בעל נוכחות ומאפיינים פירותיים רעננים ונעימים בארומות ובחך. יין כזה אפשר לשתות בהנאה במשך ערב לא מחייב עם או בלי מנות פתיחה לצידו ופשוט ליהנות מן הרגע. זו גם תמצית מהותו של חג הבוז'ולה – אנו לומדים ליהנות מן הרגע המיוחד – מאותה דקה שבמעבר בין ה-18 ל-19 בנובמבר – דקה מיוחדת בתרבות היין המציינת תחילתה של תקופת יצור יין חדשה. מכאן, כמו במעבר בין כיתות א' עד י"ב, נעבור משך החודשים הבאים ליינות המורכבים יותר שיניב בציר 2009. הבסיס, כפי שהרגיש ביין הגאמי נובו, הוא מוצלח ומבטיח.
 
היין והאמנות הם שידוך אולטימטיבי, ובמקרה הזה, השידוך בין שתי יצירות צעירות – יין הביכורים מחד ואמנים צעירים ויצירותיהם ברוח האורבנית מאידך הפיח אנרגיות חיוביות של המשך פיתוח ועשיה רעננים, חדשניים ומהנים גם בשנים הבאות.  

הוסף תגובה





<אפריל 2014>
יום איום ביום גיום דיום היום ושבת
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet