שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> יינות חדשים וטעימות >> יינות חדשים מיקב ברקן

יינות חדשים מיקב ברקן

מאת: מערכת Israelwines 14/3/2010

יקב ברקן משיק ארבעה יינות חדשים מסדרת קלאסיק. אנשי היקב מתארים את היינות.   ברקן קלאסיק - סדרה

 

 

 


 
מרלו ברקן קלאסיק 2009

הענבים מזן המרלו התאקלמו בישראל בהצלחה מרובה בשל התאמתם לאדמות ולאקלים הנפוצים ברוב אזורי הגידול של הכרמים בארץ.
ברקן קלאסיק מרלו מציג צבע אדום רובי עמוק ומאופיין בארומה של דובדבנים, שזיפים ופלפל שחור גרוס עם נגיעות של מנטה ושוקולד. זהו יין בעל גוף בינוני עד מלא עם טאנינים עגולים ומרקם רך ומפנק. מלווה נהדר למנת פסטה של צהריים או לבשר על האש.
 
נתוני היין:
בציר: 2009
הרכב זנים: 100% מרלו
כרם: מספר חלקות בגליל
גובה: 500 מטרים בממוצע
זמן תסיסה (כולל השריה): 7-10 ימים
טמפרטורת תסיסה: 25 מעלות בממוצע
אלכוהול (%בנפח): 13%
משקל סגולי: 0993
חמיצות כללית (גרם/ליטר): 5.2
pH: 3.79
קברנה סוביניון ברקן קלאסיק 2008

קברנה סוביניון הוא אחד מהזנים הגמישים בעולם היין. הוא גדל ומצליח היטב במגוון אזורי ומקומות גידול, ובארץ הוא משגשג לכל אורכה.
הפרי ליין זה מקורו במספר כרמים בגליל העליון וברמת הגולן. היין בעל צבע עז וצעיר, ארומות אופיניות לזן - קסיס ודובדבן שחור ושמץ פלפל ירוק. ליין גוף בינוני עד מלא ותחושת פה רכה ומלטפת.
שיטת ייצור היין - עם מגע עץ וחמצון קורט - הבטיחה יין בעל מורכבות טובה, אך עם זאת נגישות ואטרקטיביות לכל.
נתוני היין:
בציר: 2008
הרכב זנים: 100% קברנה סוביניון
כרם: מספר כרמים גליליים
גובה: 500 מטר ממוצע
זמן תסיסה (כולל השריה): 10 ימים עד שבועיים
טמפרטורת תסיסה: 26 מעלות צלסיוס
יישון (חודשים): 10 חודשים, עם חמצון קורט במשך כ-6 חודשים
אלכוהול (%בנפח): 13
משקל סגולי: 0.993
חמיצות כללית (גרם/ליטר): 5.8
pH: 3.75

שרדונה ברקן קלאסיק 2009

שרדונה הוא אחד מזני הענבים הפופולאריים ביותר בעולם.

יינות שרדונה מיוצרים בשני סגנונות עיקריים: יינות המדגישים את תכונות הפרי באופן חד ונקי, לעומת יינות בהם תסיסה בחביות ויישון על שמרים מכתיבים אופי חמאתי ומלא יותר ליין.

ברקן קלאסיק שרדונה שייך ליינות מהסגנון הראשון: היין מיוצר בתסיסה נקייה וקרירה, במיכלי נירוסטה מודרניים. תהליך יצור זה מאפשר לשמר את תכונות הפרי במיטבן: אפרסק לבן, מלון ואננס,מלווים בחמיצות לימונית רעננה. זהו יין בעל גוף קל עד בינוני, מלווה נפלא לאירוח חלבי קליל.

נתוני היין:
בציר: 2009
הרכב זנים: 100% שרדונה
כרם: מספר חלקות בגליל העליון
גובה: 650-800 מ'
זמן תסיסה: כשלושה שבועות
טמפרטורת תסיסה: 12 - 15 מעלות
אלכוהול (%בנפח): 12.5%
משקל סגולי: 0.992
חמיצות כללית (גרם/ליטר): 6.3
pH: 3.62


שיראז רוזה ברקן קלאסיק 2009

הזן שיראז, המזוהה עם הסירה הצרפתי, מצליח להניב פרי איכותי בכרמי היקב בקיבוץ חולדה. עבור יין רוזה זה, בצרנו את הענבים מוקדם על מנת לשמור על רעננות הארומות ופריכות התירוש של העינב. לאחר השהייה קצרה של כ- 10 שעות בלבד עם הקליפות, ניקזנו מיץ צלול על ידי גרוויטציה בלבד. המיץ תסס כיין "לבן" ובסוף התהליך התקבל יין המצטיין בצבע וורוד עדין וריחות של תות שדה, דובדבן ושזיף עם סיום פריך ונקי.

נתוני היין:
בציר: 2009
כרם: חולדה
גובה: 100 מטר
זמן תסיסה : 14 ימים
טמפרטורת התסיסה: 16 מעלות
אלכוהול: 12%
משקל סגולי : 0.994
חמיצות כללית : 6,0 גר./ליטר
pH : 3.42

 

 

הוסף תגובה





<נובמבר 2014>
יום איום ביום גיום דיום היום ושבת
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet