שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> פעילות הפורטל >> הפילוסופיה החדשה של יקבי רקנאטי

הפילוסופיה החדשה של יקבי רקנאטי

מאת: רונן פרלמוטר 29.7.10

חברי הפורום של פורטל היין הישראלי ביקרו ביקב רקנאטי. קובי ארביב, מנהל הייצור וחבר בצוות הייננים של היקב והיינן עידו לוינסון ערכו להם סיור מקצועי ואירחו אותם כהלכה בליווי טעימות. רונן פרלמוטר, מנהל הפורום מדווח מהשטח על הביקור, רשמי הטעימה והפילוסופיה החדשה של יקב רקנאטי  

 

אמנם היו אלו ימי ראשית הקיץ, אבל אותו יום שישי בו ביקרנו, חברי פורום היין הישראלי, ביקב רקנאטי היה חם במיוחד. מין שרב כזה שאתה ממש יכול למשש בו את החום בידיים. לשמחתנו, על אף שלל אירועי העשור ליקב, נמצא זמן מתאים לארח אותנו במתקן.
בפתח היקב קיבל את פנינו קובי ארביב, מנהל הייצור וחבר בצוות הייננים של היקב, שגם מרצה על תהליכי ייצור היין בקורס היין של מכללת אריאל. לאחר שהתרכזו כל החברים, יצאנו לסיבוב קצר במתקן היקב. "כ-65% מחומר הגלם של היקב מגיע מצפון הגליל משני כרמים עיקריים – בן זמרה ומנרה" פתח קובי, "היתר מקורו בהרי ירושלים ומעט גם מאזור לכיש. אין ליקב כרמים משלו, אבל כל הכרמים נמצאים בחוזים ארוכי טווח. כבר בכרם עורכים הפרדת אשכולות, ולפי נתוני מעבדה וטעימות ממשיכים את הסלקציה האיכותית".
מאז התחלף הצוות היינני השתנתה גם הפילוסופיה ביקב. "אם פעם היין שלנו היה לכיוון הריבתי הבשל, כיום אנו משתדלים לבצור טיפה יותר מוקדם, כאשר הענבים חומציים יותר, הפרי חמצמץ והיין פחות אלכוהולי. אנחנו גם מיישנים את היין לתקופות קצרות יותר בחביות. נכון, הטאנינים נמוכים יותר", מודה קובי "אבל החומציות היא זו שעוזרת ליין להתיישן לאורך זמן. ככה עושים יין גם בצרפת".
אנחנו עוברים אל חדר החביות הממוזג. 900 חביות דחוסות בחדר הצפוף הזה, מסודרות ב-6 עד 7 קומות. זמן שימוש ממוצע לחבית הינו 5 שנים. בין בציר לבציר שוטפים את החביות, מייבשים אותן, גופרית מדי חודש ואף מעבירים חיטוי במים עם מלח לימון וביסולפיט. אחת לשבועיים הם עושים 'טופינג' – עוברים חבית אחר חבית וממלאים את החלל שנוצר כתוצאה מהתאדות היין.
אחד הדברים המעניינים ביותר שמצאנו ביקב הוא חבית ענק ששוכבת על צידה במעין מתקן שמחזיק אותה – במרכז חדר החביות. "900 ליטר היא מכילה" מסביר קובי, ויש בה יין עתידי שאף תסס בה. זה יהיה מעין ספיישל של הספיישל. חכו כמה שנים ותראו!" הוא ממתיק סוד.
חדר הביקבוק הוא התחנה הבאה שלנו. קצב הביקבוק בקו המילוי הוא מסחרר – 2,500 בקבוקים לשעה, כיאה ליקב שמגיע לכ-700 אלף בקבוקים מדי בציר! פס המילוי מושלם ומכיל תחנות שטיפה לבקבוק, ייבוש, חנקן, מילוי, פיקוק, עטיפה בקפסולה ולבסוף הדבקת התוית. והכל במתקן אחד. מרשים!
עלינו אל הקומה העליונה, שם ממוקמים משרדי היקב וחדר הישיבות/טעימות שלו. שם גם מצטרף אלינו עידו לוינסון, יינן היקב, שמתנצל על איחורו "פרצו לי לרכב הלילה ועד עכשיו נאלצתי לבלות בתחנת המשטרה"... עד שכולם מתיישבים, מספר עידו כי את רזי הייננות הוא למד במילאנו ועבד והשתלם בעמק הרון, באוסטרליה ואף בטוסקנה, לפני שחזר לישראל.
רשמי טעימה:
יסמין לבן 2009 - יין צעיר וארומאטי עם 12% אלכוהול (בלבד, יש לציין). ארומות חציר, מלון ואגסים. יין חמוד וקייצי שיתאים גם לאלו שאינם מבינים יותר מדי ביין. תמורה מעולה לכסף!
"היקב מתוכנן לעבור להרי ירושלים" מספר לוינסון, "כבר יש לנו שטח אבל עדיין אין אישורי בניה. זה עוד ייקח זמן עד שנעבור, אבל כמו שראיתם – המקום שלנו היום קטן וצפוף, והשינוי יהיה חייב להגיע".
"מאז שהגענו, גיל (שצברג – ר.פ.) ואני ליקב – היינות של רקנאטי השתנו. תכף תטעמו את ההבדלים" ממשיך עידו, "בגדול אני יכול לומר כי הבציר שלנו נערך מוקדם יותר בכ-שבועיים שלושה, היינות אלגנטיים ואירופאים יותר. פעם הפרי ביינות שלנו היה ארומאטי יותר, קונפיטורי. היום הכיוון הוא אלגנטיות. בוצרים כאשר יש יותר מים בענב, מינימום תיקוני חומצה, את כרם מנרה לא השקינו כבר 3 שנים! גם הסינון שלנו הוא 0.3 מיקרון מול 0.45 מיקרון פעם. יש לענבים הבשלה פנולית מצוינת למרות הבציר המוקדם, הרבה צבע. אנחנו עושים השריות קצרות בלבד ולא לפני או אחרי התסיסה".
ממשיכים לטעום:
שרדונה 2009 – צבע היין זהוב, אף פריך. מחצית הענבים תססה במיכלי נירוסטה ומחצית בחביות (9 חודשים בסה"כ). ארומות מלון, פרי טרופי (ליצ'י) עם מעט וניליות וחמאה. יין מוצלח ביותר!
סוביניון בלאן רזרב 2009 – גם כאן 50% מהיין תסס בחביות עץ והיתר בנירוסטה. בשנת 2008 לא עשו רזרב כי לא היו בטוחים לגבי איכות הפרי. השנה הפרי היה הרבה יותר מוצלח. אף ארומטי מקסים. הרבה פרי טרופי, אשכולית לבנה, מעט מאוד דשא קצוץ וחמצמצות. יין מורכב ומעניין.
ספיישל רזרב לבן 2008 – ניסיון ראשון של היקב להנפיק יין-על מיוחד ברמה גבוהה. מורכב משרדונה, ויוניה וסוביניון בלאן. השרדונה תורם את המינרליות והחמאה, הויוניה את הפרי הטרופי-אפרסקי והסוביניון בלאן – פרי הדר. צבע היין זהוב ומעט ירקרק. באף מודגשת אגוזיות. ין אלגנטי נעים ומורכב עם פוטנציאל יישון של 3-4 שנים. שאפו!
שיראז 2009 – יין מסדרת הבסיס ששוחרר לאחרונה לשיווק. צבע סגול-שחור מדהים, באף ניחוחות פטל שחור, שוקולד ואספרסו עם מעט פלפל ירוק. בחיך טאנינים רכים והחבית ומרגשת רק ברקע. יופי של יין!
סירה-ויוניה רזרב 2009 (טעימת חבית) – 97% סירה ומעט השלמת ויוניה בסגנון עמק הרון. קופיגמנטציה קרא לתהליך פרופ' בולטון מאוני' דייויס – שילוב מעט יין לבן יחד עם האדום יעניק ליין צבע כהה יותר. מוזר ככל שזה ישמע - הלבן שומר על הפיגמנטים של הכהה. צבע היין שלפנינו מרוכז מאוד עם שוליים מעט בהירים, אף מעושן, אלגנטי וארומטי. "יין בלאדי" שעבר סינון גס בלבד. אחד היינות הטובים בטעימה!
קריניאן רזרב 2009 (טעימת חבית) – מקור הענבים בכרם בן 18 מעמק האלה, הנטוע על אדמת גיר ואינו מושקה באופן יזום "כרם בעל". הגפנים מודלות בצורת גביע. צבע שחור מדהים, ריח פירות יער שחורים מתקתקים – פטל, אוכמניות, אגוזי פקאן מקורמלים."בהמה" קרא לו מישהו מאנשי היקב... זה לא יין אלגנטי, זה יין בומבסטי עם טאנינים אגרסיביים. שאריות לרקנאטי הקודם, אבל מי אמר שזה רע?
קברנה פרנק 2008 רזרב (טעימה מוקדמת) – יין שאינו מיוצר בכל שנה אלא רק באלו המיוחדות (04,06,08). צבע רובי, ארומות דובדבן ופלפל ירוק אופייני. טאנינים מאוזנים. יין מצוין!
קברנה סוביניון 2008 (טעימה מוקדמת) – יין אלגנטי. ארומות דובדבן חמוץ, שזיף ומעט פלפל ירוק ואיקליפטוס ותיבול שוקולדי. חומציות מאוזנת, יין עדין ומוצלח. "אני מחפש את העדינות" מפרט לוינסון, "את הניואנסים שביין לא רוצה לעשות יינות בומבסטיים, לא עץ וריבתיות. זו הפילוסופיה שלנו היום".
מרלו רזרב 2008 (טעימה מוקדמת) – גם זה יין עדין ואלגנטי. חומציות גבוהה – 3.4 PH, יחד עם מתיקות פירותית מדומה. "פוטנציאל יישון של 10 שנים", לדעת אנשי היקב.
סירה רזרב 2007 (טעימה מוקדמת) – צבע כהה מאוד, אף קלוי, מקרם לקטי-יוגורטי, טעמי דובדבן ואף חלבה(!). יופי של יין.
פטיט סירה-זינפנדל 2009 (טעימת חבית) – המרכיב הראשון מכרם שבחבל התענכים, הזינפנדל ממנרה. פרי מורכז באף, טעמי קונפיטורת פירות יער אדומים יחד עם עוגת ריבת חלב. יין רך ועגול, טאנינים נעימים. יין מוצלח.
ספיישל רזרב 2006 – היין האחרון של לואיס פסקו, היינן הקודם של היקב. 82% קברנה סוביניון, 18% מרלו. יין מוחצן מאוד, טאני, הרבה דובדבן שחור, תיבול מפולפל, שוקולד ועור. אחלה יין שקל מאוד להתחבר אליו.
ספיישל רזרב 2008 (טעימה מוקדמת) – עולם אחר לגמרי. מורכב מלא פחות מחמישה זני ענבים: קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, פטיט-סירה וסירה. צבע דיו-סגול יפהפה, חומציות גבוהה (3.45 PH), טאנינים הרבה יותר רכים מאשר היין הקודם מ-2006, טבק, פרי אדום ושחור, חבית עדינה בלבד. פוטנציאל יישון של 8-10 שנים לפחות! אולי היין הטוב בטעימה!
 
לחיים! לחיים טובים ושלום!

הוסף תגובה





<אפריל 2014>
יום איום ביום גיום דיום היום ושבת
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet