שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> יין, אוכל ומסעדות >> מסעדת "שליו ביער"

מסעדת "שליו ביער"

מאת: יעל צמח-גרינשפון 3.11.10

מסעדת "שליו ביער" בקריית טבעון מגישה מאכלי גורמה צרפתי קלאסי בארוחות ערב משתלמות במיוחד. ויש גם מחירים טובים למנות וליינות טובים   031110 שליו ביער
צילום: אגמדיה 

 

 

 
הגענו עשר דקות לפני מועד ההזמנה למסעדת "שליו ביער", והחלטנו להכיר הלכה למעשה את שם המסעדה "שליו ביער". ישבנו על ספסל מתחת לעצים ביער הבאמת שליו ופטפטנו. בהחלט נכנסו לאווירה השלווה.
 
בכניסה המטופחת למסעדה, קידמו את פנינו באר קטנה ומבני אבן משוחזרים נוספים שעושים את המקום מיוחד, מוזיקה נעימה וחיוך מאוזן לאוזן של רוני גליקו, בעלת המסעדה.
 
בחרנו לשבת ליד האח, למרות שלא היה קר בכלל, אווירה רומנטית אף פעם לא מזיקה, בייחוד כששותים את הג'אסט מרלו של יקב טוליפ. 
 
 
התפריט מפתה בהחלט, בייחוד משום שמוצעות עסקיות (החל מ-69 שקלים ועד 119 שקלים) במחירים משתלמים בשעות הערב, מגוון רחב של מנות ויינות והכל באווירה של מסעדה כפרית רומנטית. התפריט מגוון וכולל סלטים, דגים ופירות ים, בשרים שונים, פסטות ומאפים, כך שאפשר להזמין מנה אחת או להתענג על ארוחה מלאה. 
 
תפריט היינות של "שלו ביער" מגוון מכל הבחינות – אדומים ולבנים, יינות זניים ובלנדים וכולם במחירים סבירים ומתוצרת ישראל בלבד כמחווה לתוצרת כחול-לבן. בין היקבים בולטים יקב טוליפ השכן, יקבי רמת הגולן, דלתון, הרי גליל ורקנאטי.
 
למנה ראשונה התענגתי על מנה שנראית כעוגת בקלאווה עגולה מצופה באטריות קדאיף. מתחת לאטריות נחשף בשר טלה עם פיסטוקים קלויים ולצידם הוגש סלט עדשים שחורים קר ברוטב סלק ונענע – שילוב צבעים וטעמים (38 שקלים).
 
בן זוגי כירסם ג'מבו שרימפס צלויים על הגריל (42 שקלים) שהונחו על סלט עלי רוקט עם אננס, אריסה (!) ופלחי תפוז. השרימפסים היו מלאי טעם וצרובים בשיפודים קטנים על הגריל כמו שצריך, אבל לא היה לו ברור מה הקשר בינם לבין מצע הסלט.
 
 
נשנשנו מהלחם הטרי שהוגש עם שני סוגי חמאה – חמאת עשבי התיבול ממכרת!
בין המנות זכינו ברגעים מיוחדים של העשרה ונוסטלגיה – מבנה המסעדה שימש בעבר כבית אגודת השומרים, ועד היום הם עורכים בה מדי שנה את טקסי האזכרה. ברחבי המסעדה תלויות תמונות מהתקופה וכן הקהל מוזמן לעיין בספרים, חוברות עתיקות ואפילו קובצי בדיחות מצחיקות מהמאה הקודמת!
 
רוני גליקו שימשה לפני תשע שנים מלצרית במסעדה, והתאהבות האמיתית שלה בשילוב כוח הרצון והכישרון הובילו אותה לרכוש את המסעדה ולשמש מנהלת מכל הלב יחד עם בן זוגה כפיר.   
 
אנחנו ראינו את האהבה הרבה שלה ושל השף המוכשר אליאב בצלאל למנות המוגשות דרך מנת סטייק האנטריקוט המיושן שהוגש על פירה תפוחי אדמה ברוטב ציר בקר (98 שקלים). לכאורה מנה פשוטה אבל בהחלט עשויה להפליא. המנה העיקרית השנייה – ניוקי פירות ים (91 שקלים) הפתיעה אותנו קודם כל בעושר ובכמות של פירות הים – שרימפס, קלמארי, מולים שחורים, קוקי סן ז'אק ואולי פספסנו עוד מהמגוון. הכל הוגש עם ניוקי ביתיים נהדרים ונימוחים בפה.
 
רוני וכפיר כל הזמן מחדשים ומתחדשים כיאה לאנשים יצירתיים שהגיוון בוער בקרבם. כמה מהחידושים:
 
 
 
 
במסעדת "שלו ביער" ניתן לאכלס כ-120 איש בתוך המסעדה או כ-200 איש בגן המסעדה.  
 
"שלו ביער". כתובת: שיכון אלה 2 קריית טבעון.
טלפון: 04-9831837.

הוסף תגובה





<יולי 2014>
יום איום ביום גיום דיום היום ושבת
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet