שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> יין, אוכל ומסעדות >> מסעדת "טוליפ"

מסעדת "טוליפ"

מאת: טליה לוין 31.1.11

מסעדת "טוליפ" ברח' יהודה הלוי בתל אביב מציעה מאכלים הונגריים אותנטיים מיוחדים, שלא מוצאים בשום מסעדה אחרת. אוכל ביתי ושירות אישי במחירים עממים ונגישים לכל כיס   הונגריה גדולה טליה לוין 310111
 

 

 

 
כשהזמנתי את חברתי הטובה נטלי לארוחת טרום סופ"ש, שקלתי אם ללכת על הגורמה הסטנדרטי שאנחנו מורגלות בו מתוקף עבודתנו או ללכת על משהו ביתי, חמים ומשפחתי יותר. הפור נפל על מסעדת "טוליפ" ששוכנת ברחוב יהודה הלוי בואכה נחמני בתל אביב. לקחנו קו חמש ובתוך 10 דקות היינו במסעדה. מיקום המסעדה היה מפתיע בקרבתו לשדרות רוטשילד, אולי מכיוון שרחוב יהודה הלוי נראה לי תמיד רחוב רחוק ומרוחק. זו הפעם הראשונה שאנו טועמות מאכלים הונגריים. אני שהורגלתי למאכלים ספרדיים מבית אימא והיא שהורגלה לחמין הפולני, ציפינו בכיליון עיניים ובחשש מה למנות שיוגשו לשולחן. דווקא הגולאש שהיה טעים מאוד ב"טוליפ", היה מבחינתי המאכל הכי פחות מעניין שהוגש לשולחן.
 
 
אני יכולה להתפלסף כאן שעות, אבל כדאי להתמקד בעיקר: אל תרשו לעצמכם לפספס את הווינר שניצל- שניצל עגל ענק עם פירה (69 שקלים) מנה אלוהית. את הכרוב הממולא ( 55 שקלים) שהיה חם ומנחם והזכיר לי דווקא את הכרוב הממולא של סבתי הספרדייה. אבל גולת הכותרת של כל המנות היתה ה: RAKOTT KRUMPLI מדובר במעין מאפה קדרה של תפוחי אדמה, גבינה ביצים ונקניק, מחירה של המנה 59 שקלים בלבד והיא מיועדת לשני אנשים רעבים. מדובר במנה שמשלבת את כל הטעמים בצורה נפלאה, ובכל ביס גורמת לכם להרגיש שאתם יושבים באמצע בודפשט כשבחוץ יורד גשם.
 
גם תפריט הקינוחים יחיד ומיוחד. ב"טוליפ" מקפידים להגיש לאורחים דברים שלא מוצאים בשום מסעדה אחרת בעיר. קחו למשל את מנת פירה הערמונים המוגשת עם קצפת, מדובר בממתק לאוהבי המתוקים והקינוחים. מי שמעדיף קינוח פחות מתוק יאהב את כופתאות השזיפים שאגב לא מוסיפים להם סוכר והם טעימים להפליא.
 
כמובן שבין מנה למנה אי אפשר לדלג על הליקרים והיין ההונגרי שמיובא בלעדית למסעדה. אנחנו הלכנו על כוסית יין לבן מתוק בשם: TOKAJI שהרגיש קצת כמו רוזה, אבל כמובן שאני לעולם לא מוותרת גם על יין מקומי, במקרה זה לגמנו גמלא שרדונה לבן שחוסל כמעט לחלוטין.
 
במקום מציעים יינות ישראלים נוספים כירדן הר חרמון לבן\אדום, דלתון מרלו קברנה סוביניון, גמלא קברנה סוביניון וכאמור גם גמלא שרדונה לבן.
לאצי בעל המסעדה המקסים סיפר לנו שהונגריים אמיתיים שותים משקאות ושיכרים מסוגים שונים במהלך הארוחה כדי להקל על העיכול, ובכך להרגיש קלילים אך שבעים. בסיום הארוחה הוא נתן לנו ללגום ליקר שמזכיר בטעמו מנטה שאמור לרענן את הפה ואת הנפש לאחר הארוחה, אני לא עמדתי בזה וכמעט התעלפתי.
 
בשורה התחתונה - מדובר באוכל ביתי ושירות אישי במחירים עממים ונגישים לכל כיס. המנות שתקבלו בתמורה הן גדולות ומכובדות, בדיוק כמו המנות שסבתא היתה מעמיסה על הצלחת ולא נותנת לכם לקום עד שנגמר. ואם אתם תוהים, נטלי ואני כבר קבענו פגישה נוספת בשבת בבוקר. הפעם על בלינצ'ס.
 
מסעדת "טוליפ". יהודה הלוי 52- פינת נחמני. 03-5668444
שעות הפעילות: א- שבת 9:00- 24:00

הוסף תגובה





<דצמבר 2014>
יום איום ביום גיום דיום היום ושבת
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet