שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> בישול ואפייה ביין >> אגסים ביין מתוק לראש השנה
 
 

 

אגסים ביין מתוק לראש השנה



 

לכבוד ראש השנה מציעה לנו השפית פסקל פרץ-רובין מתכון לקינוח קל ומיוחד וכמובן מתוק לשנה טובה ומתוקה.
מאת: פורטל היין הישראלי Israelwines      
  פסקל פרץ רובין אגסים ביין מוסקט לראש השנה
 
 

 

 

 
אגסים ביין מוסקט מתקתק
 
קינוח קל מהיר יפה ומרענן ובעיקר נוח להגשה בתום כל ארוחה חלבית או בשרית.
 
החומרים:
 
6 אגסים
מיץ מ 1/2 לימון
1 מקל וניל או 3 שקיות סוכר וניל או 1/2 כפית תמצית וניל משובחת
1 בקבוק יין מוסקט
1/2 כוס סוכר דמררה או סוכר חום
1 כף סילאן
3-2 רצועות דקיקות של קליפת תפוז
1/2 כוס מיץ תפוזים
לעיטור:
1/2 כוס אגוזים קצוצים קלויים קלות
 
אופן ההכנה:
 
קולפים את האגסים, שומרים על הגבעולים באורך 3-4 ס"מ. חותכים פרוסה בבסיס כל אגס כדי שיוכלו לעמוד יציב.
משרים אותם בקערה עם מים ומוסיפים את מיץ הלימון. מניחים את האגסים על בסיסם בסיר בינוני שטוח.
חוצים את מקל הוניל לשניים ומוצאים בכפית את גרגרי הוניל, מניחים בסיר רחב ומוסיפים את תרמיל מקל הוניל (או מניחים את סוכר וניל ואו תמצית הוניל).
מוסיפים את יין המוסקט,סוכר דמררה או סוכר חום, סילאן, רצועות קליפת התפוז ומיץ התפוזים.
מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה.מידי פעם יש להרטיב את האגסים ברוטב היין.
מעבירים את האגסים והרוטב לכלי חסין אש. ממשיכים לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-20 דקות.
רצוי להרטיב את האגסים במהלך האפייה. מגישים פושר, אפשר להוסיף כדור סורבה תפוז או סברס.
 
למתכונים נוספים של פסקל פרץ רובין – הפורטל של פסקל

 


הוסף תגובה





<דצמבר 2014>
יום איום ביום גיום דיום היום ושבת
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet