שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> עולם היין שלי >> רן יעקובסון ביקב הים האדום

 

 

 

רן יעקובסון ביקב הים האדום



 

יקב הים האדום הוא היקב הדרומי ביותר בחצי הכדור הצפוני. רן יעקובסון המכונה "הסופר" זכה לטעום מהיינות המשובחים של היקב בשתי הזדמנויות – הוא משתף אותנו וממליץ בחום
מאת: רן יעקובסון      
  יקב הים האדום אורי שחר
 

 

כבר מזמן רציתי לכתוב על התופעה הזו יקב באילת - מי היה מאמין? לא שיש כרמים באילת או בסמוך לעיר, אלא יקב בוטיק שמייצר כ 6,000 בקבוקים בשנה.
 
המפגש הראשון
 
הסיפור החל כאשר פנתה אליי בשנת 2007 עובדת אל-על באילת בשם אביטל נדל כשירדנו דרומה לתחרות הבינלאומית  Terravino. בסוף השבוע הציגו יקבים את יינותיהם לציבור האילתי, וכן לאותם אלו שירדו לאילת כדי ליהנות מסוף שבוע של גורמה ויין. בעודי מסתובב בין הדוכנים, פגשתי את אנשי היקב הדרומי אורי שחר בעל היקב וכן את עוזרו מיכה אם אינני טועה. על הדלפק ניצבו בקבוקים של פטיט סירה, קברנה, סנג'ובזה. טעמתי משלושתם. מהקל אל הכבד סנג'ובזה-הקברנה והפטיט סירה. אורו עיניי ולא יכולתי להתאפק.
קראתי לידידי  ג'ון סלבי  שהוא   Master Wine מס' 3 בעולם, וכן לעיתונאי צ'כי שהוא גם במקרה ד"ר אנולוג שכותב במגזין Sommelier.
 
מר סלבי הבריטי אמר על הסנג'ובזה "שיבואו הטוסקאנים ללמוד איך לעשות סאנז'ובזה טוב" כמו ביקב הים האדום.
 
ד"ר לובוש העיתונאי הפליא ואמר שהיה מצפה למצוא ביקב כזה קטן כמה מאותן מחלות (פטריות) או נגיעות כימיקליות, ולא מצא כלל  - היין היה נקי לגמרי.
 
מה סודו של יקב הים האדום?
 
אורי שחר רוכש את הענבים באזור כרמי יוסף. נוסע עם אותם ענבים בלילה חזרה לאילת, ולפני שמפציע השחר בבית משפחת שחר, הענבים עברו סחיטה והועברו בכבוד רב אל מיכלי הנירוסטה.
 
ועתה קצת לצד המקצועי: התסיסה האלכוהולית בטמפרטורה קרה לוקחת
כ-24 יום כדי למצות עד תום את הפיגמנט של קליפת הפרי ואז לתסיסה המלולאקטית.
אורי משתמש בחביות "באריק" 225 ליטרים של  סגין מורו הצרפתי ושל וורלד קופרידג' האמריקאי. הרי החביות הן כמו תבלין ליין וכל יינן בוחר את התבלינים
שהוא רוצה ליין שלו.
 
מתברר שלמזג האוויר עם לחות נמוכה מאוד יש משקל כבד לאיכות וניקיון היין.
אורי גם לא מסנן אלא עושה כ 5 שפיות (לא כלכלי) אך...נותן איכות נהדרת ליין.
 
המפגש השני
 
נפגשנו שוב אצל אורי בבית לפני כמה חודשים - הוא הכין בשר מעושן (יש לו 2 או 3 מעשנות בבית) ויחד איתו היה עוזרו מיכה והשף הכל יכול של רשת "ישרוטל" מר מישל בן שטרית. אורי הראה לי את התוויות החדשות שעל הבקבוקים. לכל זן של ענבים יש תווית עם תצלום של  צדפים וקונכיות מהים האדום על רקע שחור. לטעמי האישי הן מאד מרשימות.
 
התחלנו בטעימה של הסנג'ובזה  2008 - צבע אדום נוטה לבורדו שונה בתכלית מאחיו הטוסקאני. ניחוחות של פרי אדום קייצי מרענן, שזיפים עם חמיצות נעימה מלווה בניחוח וניל שוקולד בתוספת מינראלים שיוצרים יחד הרמוניה של יין נעים וטעים. היין מחליק לגרון ומשאיר אחריו שובל נעים של פרי.
 
מרלו 2008 -  צבע ארגמני נוטה לשחור עם רגליים עבות ומיניסקוס דק מאוד.
ניחוחות של פרי אדום בשל "קונפיטורה של פירות יער אדומים ושחורים" טובלים במינראליות עדינה של אדמת גיר ורמה של חומציות עדינה שנותנת שלד בריא להמשך התיישנות היין בבקבוק לעוד 5 שנים לפחות. בפה היין כבד וחמאתי, מה שנקרא: ניתן לאוכלו בסכין ומזלג. היין עגול ומאוזן וכפי שאמרתי עם רמה נעימה של חומציות. משאיר זנב ארוך בפה. היין מאוד לטעמי האישי.
 
קברנה 2009 - כמו כל היינות של יקב הים האדום  שעוברים הליך של תסיסה קרה למשך זמן ארוך, ממצא היינן את המקסימום של פיגמנט הפרי בתירוש.
ליין צבע ארגמן כצבע דם היונה נוטה לסגול כהה. ליין ניחוחות של פרי יער אדום טבול באותה מינראליות של אדמת גיר מלווה בניחוחות של פטריות כמהין וערמונים קלויים מעושנים ועץ ארז. היין בעל רגליים עבות, שמנוני, וניתן לאכול אותו בסכין ומזלג. למרות גילו הצעיר יחסית היין עגול ומוכן לשתייה. היין בעל רמת חומציות נמוכה מאוד. היין נעים בפה, זהו יין לכל הזדמנות.
 
קברנה סוביניון 2008 Grand vine  - הבייבי של אורי ויין הדגל של היקב.
מי שלא מכיר את המושג "גרנד וין" זו הזדמנות להסביר. המיץ שניגר מאשכול הענבים בטרם נסחט, מהווה הבסיס ליין. לאחר הסחיטה ( Crasher) מועבר  המיץ לייצור של קברנה רגיל וקליפות הפרי עוברות למיץ הניגר לתסיסה וכמובן כדי לתת ליין את צבעו.
 
"הגרנד וין" של יקב הים האדום הוא אכן יין גדול. מרגע שנחלץ שעם הבקבוק פרץ ניחוח בושם, עוד בטרם הספקתי להציץ בצבעו של היין. "בוקה" של ניחוחות, מניפה רחבה של פריחת ורדים עם פרי יער אדום ושחור, בשר מעושן, עור, פטריות כמהין, פלפל ירוק, תבלין פלפל שחור - חגיגה לאף.
צבע היין סגול כהה וצלול, ומי שמכיר את היהלום של היין רואה יהלום יפה קטן דחוס בצבע ארגמן. ממש מדהים ביופיו.
 
על הלשון שפתיים ישקו, יין כבד עם רגליים עבות, בעל עוצמה, מחליק בקלילות רבה לגרון ומשאיר טעם של עוד ועוד הרבה ונשאר שם למשך זמן ממושך.
היין בעל רמת חומציות נעימה, שתיתן ליין את אותו השלד להתיישנות.
ממליץ בחום על היין הזה למי שטעמי שלי דומה לשלו.         
     
מאחר והיין נחטף באילת, אין למוצאו במרכז. אם מי מכם ירצה לרכוש את היין מצ"ב מס' הטלפון של אורי.  רק שלא יהרוג אותי בשל כך....
 
תודה לאורי על אירוח כיד המלך בביתו. ולכל החברים שהיו בטעימה.
 
יקב הים האדום משעול החצב 4 אילת. 052-2704704 – אורי שחר.

 


הוסף תגובה





<אפריל 2014>
יום איום ביום גיום דיום היום ושבת
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet