שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> חגים ומועדים >> יינות ישראליים גאווה לאומית

 

 

יינות ישראליים גאווה לאומית



 

אחת מהגאוות הלאומיות שלנו בולטת מאוד בתעשיית היין האיכותי שהולכת וצוברת שבחים, פרסים וחותמות ברמה בינלאומית עם השנים. לכבוד יום העצמאות, יום ההולדת של המדינה, ביקשנו מעו"ד יונתן לבני להמליץ על יינות ישראליים משובחים של יקבי הבוטיק המקסימים שתורמים רבות לגאווה הישראלית ! לפניכם הנבחרת
מאת: עו''ד יונתן לבני      
  יינות יום העצמאות
 

 

 
אין עיתון ואין אתר יין שאינו מפרסם כתבת חג עם המלצות יין לראש השנה ובעיקר לחג הפסח. העיתונים – גם אלה שאינם נוהגים לתת ליין מקום נכבד במיוחד לכתבות יין במשך כל השנה, מכינים כפולות מיוחדות לחג הפסח שקראתי לו "חג היין" בכתבה "מבחר יינות מומלצים לפסח".
 
אבל כשזה מגיע ליום העצמאות ....יוק. כנראה שכולם כל כך מבושמים מיינות הפסח שאיש לא חושב על כתבה ליום העצמאות שתיוחד לחג שאין ישראלי יותר ממנו. לכן שמחתי כשביקשו ממני במערכת פורטל היין הישראלי לכתוב כתבת המלצות ליינות יום העצמאות. מה שותים עם המנגל, שהרי יום העצמאות נהייה כידוע זה מכבר יום הניפנוף ויום הפטישים וגם יום טיולים בו אפשר לבקר ביקבים? היו זמנים בהם ליוו את פטישי הפלסטיק במין יין פטישים שנקרא "יין העצמאות", שאינני רוצה אפילו לזכור מי בראו, אך אלה, ברוך השם, חלפו מן העולם – כך אני מקוה..
 
איך נהפוך את יום העצמאות גם לחג של יין? אולי זו משימה קצת קשה – אבל בעיניי יום העצמאות מייצג משהו כל כך ישראלי וייחודי, שממלא אותי כל פעם מחדש בגאווה לאומית, על ההישגים של מדינה שבסך הכל רק לא לפני זמן רב כל כך נולדה! ואם גאווה, אז אחת הגאוות העיקריות הן על תעשיית יין שהיא בעצם עדיין תעשייה צעירה ולמרות זאת מצליחה. ואיך אומרים גם אם היא  עדיין בחיתוליה – אולי חיתולים למבוגרים...
 
החלטתי הפעם לעשות עוד מעשה שבעיניי הוא מאד ציוני – להקדיש מקום רב ליקבי הבוטיק הקטנים שאומנם אינם מייצרים את מרבית הכמות של היין המיוצר במקומותינו, אך הם ללא ספק תרמו ותורמים נדבך חשוב וייחודי לתעשיה המקסימה הזאת של יין ישראלי.
 
יש אומרים שהפכנו מעצמת יין – זה אולי קצת מוגזם. בארץ נמכרים כשלושים מיליון בקבוקי יין בשנה. אך אנו עדיין צרכנים קטנים: 6-8 ליטרים לעומת 50 ליטרים באיטליה. וכן, אני יודע שאנו במגמת עלייה גם בקטע זה..  
 
חשוב לי להזכיר - יש עוד יקבים רבים שאני אוהב ומוקיר וכותב עליהם לא אחת שאינם כלולים הפעם בכתבה: יקב מרגלית שיש לו זכות ראשונים ביקבי הבוטיק שעושה יין מהטובים שיש לנו, ויקב צ'ילאג שאת הייננית שלו אני מעריץ ושהתחיל לעשות אפילו יין "מחאה" ברוח אירועי המחאה החברתית של קיץ 2011  ויקב צרעה שהוא כל כך ישראלי ועוד ועוד. אך אי אפשר לכלול את כולם ורבים מהם מככבים או כיכבו ועוד יככבו – ודי לחכימא ברמיזא!  אז בואו נצא לדרך ואגב הרבה מהיקבים הקטנים ישמחו לארח אתכם לטעימה והסבר בחג עצמו או  מאד סמוך לו.
 
1.      יקב שושנה - אחת ההפתעות הגדולות של תערוכות היין האחרונות סומלייה  ישראל וינאקספו היו היינות של יקב שושנה של הייננית והבעלים שושנה ויזן. כמו "באז" עבר בין מבקרי התערוכה והדוכן הקטנטן של שושנה המייצר בינתיים כ- 3000 בקבוקים ונמצא בעתלית, התמלא במבקרים סקרניים. הבציר הראשון היה ב- 2006 ולמרות שמדובר ברך שזה אך נולד – אהבתי מאוד את הטעמים האלגנטיים של הסירה והקברנה סוביניון, שיש לו טאץ' של קברנה פרנק. היקב אינו פתוח עדיין למבקרים בצורה סדירה, אבל שווה לנסות לקבוע פגישה –  הינות פשוט נפלאים והיננית מקסימה. טלפון: 2225324 052.
 
 
2 יקב בזלת הגולן – היקב נוסד ב- 1998 בקדמת צבי שבגולן ועבר לא מעט תהפוכות - היינן התחלף והיום היינן הוא יואב לוי הוא הרוח החיה האחראי ליקב המצליח. הקברנה סובניון שלו הוא בעל טעמים אופייניים ליינות רמת הגולן גם בסדרה הרגילה וגם בסדרת הרזרב. מרכז מבקרים מזמין ומהנה. שווה טעימה וביקור כמובן. טלפון: 6965010- 04.
 
 
3 יקב פלטר – אחד היקבים האהובים עלי מהיקבים שברמת הגולן. כדאי להגיע לעין זיון וליהנות מיציר כפיו של טל פלטר שעושה לדעת רבים יינות מהטובים שבארץ. אני אוהב את היינות, כיון שלדעתי הם אינם מתפוצצים בפה והם לא ריבתיים, מחלה ממנה סובלים לדעתי הרבה מהיינות בארץ. היינות הלבנים של היקב מצוינים. הפינו נואר שטל עושה כבר שנתיים הוא ממש פינו מעולה שאינו זן שמצליח כל כך להתאקלם במזג האוויר החם שלנו. האמת היא שעדיין לא מצאתי יין של טל שלא אהבתי. טלפון: 8666384–052.
 
 
4 יקב אדיר - אכן כשמו כן הוא – אדיר. יקב שהוקם על ידי משפחות רוזנברג ואשכנזי במושב כרם בן זמרה – שכל אחד כמעט טוען שענביו מגיעים משם. היקב מייצר היום כ- 50,000 בקבוקים. בהחלט יקב ששמתי עליו עין כבר מזמן עוד כשהיה בחיתוליו. אהבתי את הפלטו 2009 המורכב מקברנה סוביניון ושיראז. יין כמעט שחור, טאניני, ממנו תלמדו מה זה טאנינים ישראליים. לא זול אבל שווה. כדאי יהיה ליישנו לעוד כמה ימי עצמאות. טלפון: 6991039–04.
 
 
5. יקב הר ברכה – "ונתת את הברכה על הר גריזים ואת הקללה על הר עיבל", ואכן יש ברכה ביין שמיוצר בישוב הר ברכה על השלוחה הדרומית של הר גריזים בואכה שכם.. יקב קטן המייצר כ-5000 בקבוקים בשנה. הענבים ליקב גדלים בגובה 840 מטרים מעל פני הים, וגם בימים חמים מנשבת רוח קרירה משעות אחר הצהריים, דבר שתורם רבות לאיכות ענבי ביין. אני ממליץ על יין העונה לשם איש הרים מרלו 2009 . מרלו מאוזן מאוד, סגול כמעט אטום. טעמי קקאו ושוקולד. מרלו לדוגמא! 
טלפון: 3371788–02.
 
 
 
6      יקב פסגות – הקברנה סוביניון של יקב פסגות זכה לא מזמן בתואר היין הכשר הטוב בעולם. אינני מתרשם – לא מתארים ולא מתחרויות – אבל בעיני היקב המייצר כ- 100,000 בקבוקים ליד פסגות במטה בנימין, הוא מהמובילים של היינות בארץ. ממש ליגה לאומית! יעקב ברג הוא מהייננים הצעירים שיש להם אמירה חכמה גם בדיבור, גם בתרבות ובעיקר בעשייה ייננית לדוגמא. יש ביקב מרכז מבקרים מרתק עם סרט שמוצג לאורחים. חוויה אמיתית מצפה לכם בביקור ביקב. אינני יודע על איזה יין להמליץ – הם כולם טובים. אבל מה שהשאיר עליי רושם עז בביקור שערכתי שם לא מזמן הוא המרלו 2009. מרלו עדין, פלפלי - קומו איל פו. עשייה למופת של יין במחיר של 70 שקלים. אל תחמיצו! טלפון: 9978222-02.
 
 
7.     יקב טורא - ואם כבר בשטחים עסקינן – סליחה אזור יהודה ושומרון, צריך להזכיר את יקב טורא. גם שם ערכתי ביקור ביום קר אצל בני משפחת בן סעדון בישוב רחלים. הבן סעדונים עושים יינות מכרמים שגם הם נטועים על הר ברכה. כ- 14,000 בקבוקים מיוצרים בטורא. אגב השם טורא הוא שם מהתלמוד – הר ברכה נקרא טורא – שהוא צריח למי שעוסק באטימולוגיה ולאו דווקא בייננות. היקב מייצר הרבה סוגי יין וגם יין מסוג פורט וסיידר תפוחים נהדר. או טו טו יקום בו מרכז מבקרים. שווה ביקור. טלפון: 3128000–052.
 
 
 
8. יקב צובה - בקיבוץ צובה שוכן יקב שעושה חיל ומדי שנה חלה בו קפיצת דרך עצומה. גם בבורדו, גם בבורגון כמו גם באלזס קונים המבינים, יין שמקורו בחלקה הנושקת לחלקות של היינות הגדולים (והיקרים...) של האזור, במחירים שפויים. היגיון זה חל גם על יינות יקב צובא. הגפנים באים מאזורים בהם בוצרים ענבים ליקבים הטובים שבהרי יהודה. פול דאב, הג'ינג'י המדליק שבמקור מגיע מדרום אפריקה עושה יינות מצוינים. גם המראה החיצוני של הבקבוק השתפר. המצודה 2009 הוא קברנה סוביניון עוצמתי שיש בו גם מרלו וגם קברנה פרנק. פטיש על הראש במובן החיובי. פיצוץ של יין. אבל גם השרדונה של צובה משך השנים, הוא שרדונה מעולה ומהנה בעיקר ביום חם. טלפון: 5347678 -02.
 
 
9.     יקב קסטל - מה לא נאמר ומה לא נכתב על היקב של אלי בן זקן במושב רמת רזיאל בהרי יהודה. כל מילה היא כמעט מיותרת. היקב בהא הידיעה. זה שהביא לנו כל כך הרבה פרסום בימיו הראשונים מייצר "רק" שלושה סוגי יין, אבל כל יין הוא – יין. למי שאוהב יינות עוצמתיים ואלגנטיים כאחד, למי שרוצה חוויה צרפתית בורדולזית אמיתית במחירים יקרים אבל שפויים לעומת אחיהם הצרפתיים מומלץ הגרנד וין והשרדונה C. אין מה להוסיף – אגדה. אין ביקורים ביקב כמו בהרבה מהטובים בצרפת.
 
 
10.  יקב מוני - יקב מוני שוכן לא רחוק מיקב צרעה. זה יתרון וזה גם חיסרון מבלי צורך בהסברים. היין מיוצר ביקב ליד מנזר דיר רפעת קרוב לבית שמש. הוא שייך למשפחה נוצרית מהגליל, משפחת ערטול. היקב מייצר מגוון של יינות במחירים שונים. שיפור עצום חל ביינותיו בשנים האחרונות. השרדונה מוני 2010  במחיר 79 ₪ הוא דוגמא למופת של עשייה נכונה. היין זכה לאחרונה בתחרות BEST VALUE והוא בהחלט ראוי לתואר. גם המקום מקסים ושווה ביקור משפחתי בחג. אגב היקב כשר. יין במיטבו. טלפון: 9916629 – 02.
 
11. יקב ראובן - יקב קטנטן אמיתי בגבעת עדה המוריקה. היקב שייך לבני הזוג אילת ואיילה בן משה. גילוי נאות: בתם ליאת מתמחה במשרדי, אך אני ממליץ על היין לא בשל כך, אלא בשל היותו יקב חמוד של אנשים טובים של פעם. הקברנה סוביניון שלהם עדיין ולא עוצמתי מאוד, ויין הקינוח מענבי מוסקט אלכסנדרוני מקומי הוא יין קינוח חמוד בגימור לא מריר כמו שקורה להרבה יינות קינוח. טלפון: 2840823–052.
 
 
 
12. יקב רות - יקב בכפר רות באזור מודיעין. משפחת מאור מפעילה יקב שמייצר כ- 20,000 בקבוקים של יין שקנה לו חסידים רבים. הרות קז'ואל מורכב מקברנה סוביניון מרלו ושיראז. היין יושן 12 חודש בחביות וכשמו כן הוא: יין "אגבי" . חמוד, עדין ומבטיח... בלנד מתוחכם מודרני והיי טקי. שווה לנסות. טלפון: 6778900- 054.
 
 
13. היין הזה לא באמת צריך את המלצתי, אבל כמי שהוא "אביר אזור השנין בלאן – ווברי" שבעמק הלואר בצרפת אני חסיד של הענב המקסים הזה שממנו עושים יין לבן משגע, ארומטי ומאוד טעים. אחד מהראשונים שיצר משהו ייחודי מהענב הוא זאב דוניא, היינן והבעלים של יקב סוסון ים שבמושב בר גיורא בהרי יהודה. הג'יימס 2010 הוא לדעתי הטוב שביינות השנין שהוא עשה. ואגב גי'ימס הוא על שם רוני ג'יימס ז"ל היינן של יקב צרעה שהשפיע רבות על התעשייה המקומית והיה מחלוצי רעיון הטרואר בארץ. בימים אלה ממש שוחרר ה-TAKE TWO מחדש, יין על בסיס זינפנדל ומעט פטי סירה – חגיגה אמיתית! יין ממש לעיס. טלפון: 7283210 – 054.
 
14 יקב דלתון - המספר "13" הוא מספר של מזל ביהדות. ובכל זאת עברתי למספר 14 בהמלצות לחג, ולו רק בשל הצורך לשתות גם לשנה הבאה. ולמה דווקא דלתון שאיננו מהיקבים הקטנים? בחרתי בו ליום העצמאות מטעמים רבים: ראשית כיון שהוא בעיניי יקב "ציוני" והלא הציונות היא שהקימה את המדינה – זוכרים? משפחת הרוני עלתה ארצה מאנגליה האמינה ביין הישראלי והשקיעה הרבה ביקב. הייננית נעמה סורקין היא מוצר ישראלי קלאסי עם חינוך יינני אוסטרלי וקליפורנאי שהתאימה את הלימוד למקום ולטעם הישראלי. היקב גדל מ-50,000 בקבוק בראשיתו לכ- 850,000 היום.
אני אוהב רבים מהיינות של היקב וקשה להמליץ על אחד בולט, כי רבים מיינותיו מצויינים. בכל זאת, סדרת עלמה היא הסדרה האהובה עליי. יינות מקסימים, ישראליים, טעימים, אם ניתן להשתמש בתיאור כזה ליין. בקיצור יין ישראלי במהותו הצברית החיובית!!

 


הוסף תגובה





<אפריל 2014>
יום איום ביום גיום דיום היום ושבת
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet