שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> יין, אוכל ומסעדות >> פינה בראש

 

  

 

פינה בראש



 

"פינה בראש" הוא מוסד קולינרי איכותי, מהראשונים בראש פינה. מעבר למטעמים בסגנון הצרפתי פרי ידה של השפית שירי פרידמן, פינת החמד הקסומה באווירה שלווה מול הנוף הפתוח הירוק, מהווה המקום מרכז להדרכת יין לקידום היינות הישראליים, בעיקר של אזור הגליל בניצוחו של טל בן דוד
מאת: יעל צמח-גרינשפון      
  פינה בראש
 

 

בין האבנים העתיקות והגינה המטופחת להפליא, תוכלו לגלות מתחם בילוי אולטימטיבי לחיים הטובים, חצי אירופה זה כאן. מסעדה מצוינת המגישה מטעמים בסגנון צרפתי קלאסי, גן רחב ידיים ונעים עם אח במרכזו, נוף מהמם הנשקף ממעלה ראש פינה, בר יין שדורש פירוט רציני ומתחם צימרים לזוגות אוהבים שרוצים שקט.  
קיר ענק של יינות ישראליים, מוכרים ופחות מוכרים, קיבל את פנינו על הבר של "פינה בראש". הצצה עמוקה יותר מגלה בעיקר את יינות הגולן והגליל: יקבי רמת הגולן, הרי גליל, הר אודם, יפתחאל, נעמן, 3 גפנים, עין תינא, בר בכפר, בזלת הגולן, פלטר, וגם סגל, סוסון ים ועוד רבים טובים שבחר טל בן דוד, מומחה יין ואלכוהול מהלך.
 
טל בן דוד ומדריכים נוספים מעניקים מידע מפורט על אזורי היין, הכרמים והיקבים לישראלים ולתיירים שמגיעים. במסעדה נחשפים הסועדים למבחר יינות, על פי שיטה מצוינת – לשולחנות מוגשים סטנדים עם גביעי יין שבכל אחד יין אחר מיקב אחר. כל אחד טועם ובוחר באיזה יין ירצה ללוות את ארוחת המלכים במסעדה. זהו אקט מצוין לחשיפה טובה של מגוון יקבי האזור, והלקוחות יוצאים מרוצים מהטעימות.
 
מבנה המסעדה הוקם בשנת 1876, ומאז מתגוררים בו בני משפחת פרידמן, דור שישי למתיישבים הראשונים בראש פינה. שירי פרידמן גדלה בבית, התמחתה בבישול ואפייה בצרפת, חזרה לישראל ובשנת 1995 הקימה את המסעדה המגישה מאכלי גורמה בסגנון כפרי פרי כשרונה.
 
שילוב של אוכל ויין
לשולחן הוגשו ירקות צבעוניים שונים שנקלו בגריל לדרגה הנכונה – הצבעוניות התמזגה לנו מצוין עם צבעוניות הפרחים מסביב; מאפה בצק פריך ממולא בשר עסיסי; גלילות חצילים; תאנה ממולאת בשר על מצע פסטו; לביבות בטטה עדינות להפליא. כל המנות מקושטות ובהחלט עושות חשק להושיט את המזלג.
טעמנו מבחר יינות בשיטת הטעימות:
1.   בר בכפר מרלו 2009 – היה נעים להיזכר יחד עם טל בצימר המפנק של נילי ובארוחת הבוקר המושקעת שמוגשת ב"בר בכפר".
2.   יפתחאל סנג'ובזה 2009.
3.   הרי גליל אלון 2009.
4.   נעמן קטיפה שחורה 2008.
5.   סוסון ים אלול 2007 - בלנד של קברנה-סירה ופטיט סירה.
6.   סגל ארגמן 2008 .
 
 
יש משהו מיוחד בטעימות המשותפות מיינות האזור כשלוגמים אותם באזור הגידול ושומעים סיפורים מאנשי המקום. משהו שמרגישים באירועי יין וגם כאן ב"פינה בראש".
 
לצד היינות התענגנו על חזה עוף מגולגל עם חזה אווז מעושן בסגנון קורדון בלו ואנטריקוט משובח על פירה תפוח אדמה ובטטה.
 
תה צמחים שנקטפו טריים סגר את הארוחה המעניינת והטעימה, וסיור קצר בצימרים המזמינים במרחק פסיעה מהמסעדה בהחלט גרמו לנו להמליץ על חופשה במקום.
 
כתובת: רח' החלוצים 8 ראש פינה העתיקה.
טלפון: 04-6936582
 

 


הוסף תגובה





<דצמבר 2014>
יום איום ביום גיום דיום היום ושבת
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet