שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> הכל ביקבים >> יקב בוטיק הגליל

 

 

 

יין מרימונים בבוטיק הגליל



 

יקב בוטיק הגליל בקריית שמונה מייצר יינות מפרי הרימון ומוצרים נוספים השייכים לחברת טעמי הגליל – מתמרים, מתפוחים ועוד. אורי גילן ביקר ביקב ובמרכז המבקרים והוא ממליץ על יין הרימונים
מאת: אורי גילן      
  יקב בוטיק הגליל
 

 

כאשר התבקשתי לבקר ביקב בוטיק הגליל, וגיליתי כי הכוונה ליקב המייצר יין מרימונים, חששתי מעט. אני אוהב יין, ובשבילי יין זה קודם כל ענבים, ומהם עושים יין. ואילו רימונים? כאשר הגעתי לקריית שמונה, נכנסתי לאזור התעשייה ונסעתי לפי השילוט שהוביל אותי ליקב בוטיק הגליל. הגעתי למקום. מולי ניצב מבנה גדול ומרשים למראה, ועליו שלט גדול  טעמי הגליל ולידו שלט קטן יותר המכוון למרכז המבקרים של יקב בוטיק הגליל.  מרכז המבקרים של היקב, הוא בעצם מרכז המבקרים של מוצרי טעמי הגליל, בהם היקב תופס מקום מרכזי ועיקרי.
 
 
 
חברת מטעמי הגליל הוקמה בשנת 2003 על ידי שלושה שותפים, כולם יוצאי סיידר הגליל, שלושתם מעורים בענף הפירות הגליליים ויודעים היטב כיצד ומה ניתן לעשות עם הפרי. במרכז המבקרים ראיתי מוצרים מרימונים, תמרים, תפוחים ועוד. אסתר סיפרה כי במפעל יש חלוקה ברורה בין אנשי העשייה. הרימונים מגיעים אל היקב לאחר הקטיף המאוחר כשהם מלאי סוכר, ואז נכנסים לאחסון בתנאים שגורמים להם לאבד מים ולרכז את הטעמים לפני סחיטת הרימונים.  מכיוון שכל חלקי הרימון, כמו גם בענבים, מכילים את החומרים החשובים כמו צבע, ויטמינים, אנטי אוקסידנטים ועוד, הרי שבתהליך הסחיטה דואגים שכל החומרים הללו יעברו למיץ, ולא יישארו בחומר המוצק שהפך לפסולת.
 
 
כל התהליכים, החל מהסחיטה ועד לשלב בו יוצא היין לשוק, נעשה בהשגחת יינן היקב, פיליפ ליכטנשטיין, המוכר לנו כיינן הראשי של יקב ארזה. היין הוא, כמו כל מוצרי טעמי הגליל, כשר למהדרין. למרות שלא ניתן להשתמש ביין הרימונים לקידוש, ההתייחסות למשקה היא כמו ליין ענבים, כולל כל תהליכי הייצור. לאחר הסחיטה עובר המיץ להתססה במיכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה למשך כמה חודשים, בהתאם לסוג היין ולהחלטת היינן, ומשם לחביות עץ אלון צרפתי לשם השבחה, לתקופה ארוכה או קצרה בהתאם לסוג היין ולהחלטת היינן. בשונה מיינות העשויים מענבים, הארומה אינה הגורם הדומיננטי ביין, אלא הטעם, זאת משום שלרימון אין ריח כמעט לחלוטין (בניגוד לשיר הידוע: "עץ הרימון נתן ריחו".....
 
 
יינות יקב בוטיק הגליל
 
ליקב שלושה יינות:
 
יין בוטיק רימונים יבש - 12 חודשי התבגרות בחביות עץ אלון צרפתי. ליין טעם מובהק של רימונים, עפיצות קלה וחמיצות נעימה. היין מכיל 13.8% אלכוהול.  כשטעמתי הסכמתי שאכן ניתן לעשות יין טעים מרימונים.
 
יין בוטיק רימונים לקינוח - יין מתוק שהושבח במשך כשנה בחביות עץ אלון צרפתי. ליין טעם פרי מעודן, רמת מתיקות גבוהה, אולם לא מופרזת לצד חמיצות קלה. תכולת האלכוהול: 15%. זוכה מדליית זהב כפול בתחרות טרה וינו 2011.
 
יין בוטיק רימונים בסגנון פורט - לאחר כ-18 חודשי השבחה בחביות עץ האלון הצרפתי בשמש, ולאחר שהוסיפו אלכוהול למשקה, בדיוק לפי סגנון הפורט, עובר היין לבקבוקים. היין מרוכז ועוצמתי, עם מתיקות מתונה. זכה במדליית זהב בתחרות טרה ווינו 2011. לטעמי היין הטוב של היקב.
 
בנוסף ליינות מייצר המקום גם סיידר אלכוהולי מתפוחי האזור, וכן סיידר רימונים. טעמתי ונהניתי מהכל.

 


הוסף תגובה





<ספטמבר 2014>
יום איום ביום גיום דיום היום ושבת
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet