שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> הכל ביקבים >> יין ישראלי, כדים מגיאורגיה
 
 
 

 

יין ישראלי, כדים מגיאורגיה



 

ביקב קדמא מייצרים את היין בכדי חרס גיאורגיים לפני העברתו לחביות עץ. אורי גילן נסע לבקר את לינה סלוצקין שהקימה את היקב המיוחד הזה, וטעם את היינות המיוחדים
מאת: אורי גילן
תאריך: 17/01/2013
  יקב קדמא 2013
 
 

 

 

 
יקב קדמא הוקם על ידי לינה סלוצקין ובני משפחתה: הבעל ולדימיר והילדים אסף, יואל, רות ודוד. היקב הוקם בשנת 2010 בלול ישן שהיה בשטח חצר הבית בכפר אוריה, השוכן באחד המקומות היפים בארץ, באזור יין מובהק, בשפלת יהודה, בו נמצאים כמה מהמפורסמים ביקבים בארץ, כגון קסטל, פלם, צרעה, מוני ועוד. אזור זה מוכר גם כאחד מאזורי היין הקדומים, בהם נמצאו שרידי גתות עתיקות, ביניהן גם גת בחצר היקב.
 
לינה למדה בבית הספר ליין אצל ניר שחם ביקבשורק, ולאחר תקופה ארוכה של קריירה בהיי-טק החליטה להגשים את ייעודה, ובעזרת תמיכת משפחתה, החליטה להקים יקב במקום מגוריה. את הלול הישן שהיה בחצר שיפצו, והפכו אותו ליקב ולמרכז מבקרים מוצלח. המקום משרה אווירה נעימה ומיוחדת, בין השאר בגלל הדבר שעושה את יקב קדמא שונה משאר היקבים: ביקב מייצרים את היין בכדי חרס גיאורגיים לפני העברת היין לחביות עץ ואחר כך לפני הביקבוק. כאשר החליטה לינה על קמת היקב, היא החליטה על שיטת הייצור המיוחדת לאחר שהתייעצה עם כמה מבכירי הענף: פרופ' עמוס הדס, וד"ר ארקאדי פאפיקיאן. מסתבר שהשיטה של ייצור יין בכדי חרס, היתה קיימת בכל המקומות בהם ייצרו יין בעבר הרחוק.
 
לינה מתסיסה את היין בכדי חרס בנפח 300-700 ליטרים, אותם הביאה מגיאורגיה, המקום בו נולדה וממנו הגיעה ארצה בשנות ה- 90 של המאה הקודמת. הכדים מיוצרים על ידי אנשי מקצוע ונשרפים במדורה, ולאחר מכן נמרחים בדונג דבורים, שנספג בכד לאחר הכנסתו חוזרת למדורה, ואוטם אותו לחלוטין. לאחר התסיסה הראשונה, ולעיתים גם השנייה, עובר היין לחביות עץ צרפתי להשבחה של 10 חודשים עד שנה. לאחר מכן חוזר היין לכד לפני כניסתו לבקבוקים.
 
אין לי ניסיון עם יין גיאורגי, אולם לפי התוצאות שמשיג יקב קדמא, נראה שהיין לא יכול להיות גרוע. ככל שניתן לשער, השפעת התסיסה והשהות בכדים גורמת לכך שהיין יהיה מעט פחות ריבתי וכבד מהיינות המקובלים היום. לינה מביאה את הענבים בעיקר מצפון הארץ, אבל בעוד שנתיים יתחיל הכרם בן 18 הדונמים שנטעה משפחת סלוצקין באזור הכפר לתת את הפרי המיוחל, והיקב יוכל להשתמש בענבים המקומיים.
 
 
 
 
 
רשמי טעימת היינות
 
 
 
מרלו 2011 - היין שהה בחביות עץ במשך 10 חודשים. יין צעיר אבל בהחלט ניתן לשתייה כבר עכשיו. בעל ארומה לא עוצמתית מאוד, שמשתפרת אחרי זמן מה של שהייה הכוס. בפה היין עגול עם מעט חמיצות וטעם שיורי בינוני נעים.
 
 
סירא 2011 - הושבח בחביות עץ 10 חודשים. ארומה של פרי בשל ומעט מאוד תבלינים, יין בעל גוף בינוני, נעים לשתייה עכשיו ויהיה טוב גם בשנתיים-שלוש הבאות.
 
 
מתוק 2010 -יין קינוח מתוק, מזכיר מעט פורט, אולם מתוק יותר. היין כמעט אזל מהמלאי.
 
 
מתוק 2011 - טעימת חבית. היין לפני ביקבוק. מתוק עם איזון של מרירות קלה ונעימה. נראה כי גם יין זה ייגמר מהר מייד לאחר ההשקה.
 
 
 

 


הוסף תגובה





<יולי 2014>
יום איום ביום גיום דיום היום ושבת
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet