שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> תצוגה מקדימה למאמר

 

 

 

לקראת פסטיבל "בשביל היין 2013"



 

בתחילת חודש מאי 2013 (2-18.5.13) זו השנה הרביעית ברציפות, יתקיים פסטיבל "בשביל היין" ברחבי הגליל, הגולן ועמקי הצפון. כתבתנו יעל עופר השתתפה בסיור מקדים שארך 12 שעות במבחר יקבי הבוטיק בגולן ובגליל העליון ובמוסדות קולינריים המשתתפים בפסטיבל. כמה טעימות ולגימות שיעשו גם לכם חשק לקחת חלק באירועי הפסטיבל
מאת: יעל עופר
תאריך: 21/04/2013
  פסטיבל בשביל היין 2013 יעל עופר
צילומים: יעל עופר 

 

 

 

 
 
ענף היין בגולן, בגליל ובעמקי הצפון מצטיין באיכותו. תעשיית היין באזור נהנית מפריחה חסרת תקדים. יקבים ותיקים מתרחבים ויקבים חדשים נפתחים. מתפתחת תיירות יין ותיירות חקלאית ובבתי ספר ליין מכשירים כוח אדם מקצועי לענף.
 
 
הישראלים למדו להכיר באיכות היין המקומי וסקר שנערך מטעם הרשות לפיתוח הגליל מגלה כי 60% מעדיפים יין מקומי. 40% משוק היין בישראל מיוצר באזורים שבהם 68 יקבי יין ו-10 יקבי שיכר, מהם יקב מסחרי גדול (יקבי רמת הגולן), 6 יקבים בינוניים והיתר יקבי בוטיק ויקבים ביתיים. בשנת 2012 יוצרו בצפון 9,342,000 בקבוקים.
 
 
במזג אוויר אביבי תצא לפועל תוכנית אירועים עשירה בטיולים בחיק הטבע ובכרמים, במוזיאונים וביקבים. יינות חדשים יושקו, המסעדות יציעו תפריטים מיוחדים, ושפים יחברו יחד לבשל סעודות חד פעמיות. אבל היין ישחק במוקד השמחה. מה שנותר הוא לפנות ביומן הרבה מקום בחודש מאי, לעלות צפונה, להתוודע ליינות וליהנות ממפגשים אישיים עם יצרני היין וסיפורי חיים מעוררי השראה ולהתענג על קולינריה משובחת.
 
 
הפרק הראשון בסיפורה של תעשיית היין במושבה ראש פינה החל בשנת 1886. בית חרושת לצימוקים ויקב נבנו ביוזמת הברון רוטשילד שדאג לעתיד הכלכלי של המושבה. כל איכר קיבל 22 דונמים ו-300 פועלים עמלו קשות להכשיר את השטח לנטיעת גפנים מזנים שונים בליווי מומחה מצרפת מטעם הברון. היום, יש בראש פינה שני יקבים חדשים והיא מארחת זו הפעם הרביעית את כנס היין המקצועי בנושא "גידול גפן וייצור יין בר קיימא" שיעסוק בהיבטים שונים בסימן המודעות ההולכת וגוברת לענייני איכות הסביבה.
 
 
כמדי שנה, יתקיים בגן הברון יריד יין שנתי בו מציגים עשרות יקבים מהגליל והגולן את היינות החדשים.
 
באתר השחזור תתקיים הרצאתו של טל גל כהן "סערה בכוס יין" הכניסה חופשית. להרחבה על ההרצאה "סערה בכוס יין" של טל גל כהן
 
השנה, יוענק לראשונה, אות "יקיר היין" לאדם שתרם לקידומו של ענף היין בישראל. בנוסף, השנה חוגגים גם בסימן הקמת בית ספר ליין ולקולינריה בשיתוף עם מכללת תל חי.
 
 
פרטים נוספים באתר הפסטיבל:
 
 
 
לצפייה בגלריית תמונות מפסטיבל בשביל היין 2013 
 
 
 
המלצות בעקבות חוויות
 
בסיור מקדים ועמוס חוויות לעיתונאים לגמנו כמה כוסיות מיקבי בוטיק בגולן ובגליל העליון וטעמנו על קצה המזלג מההיצע הקולינרי ההולך ומשתבח משנה לשנה. המדריך הוותיק אמנון גופר וחוקר התרבות הגלילית יוצק תכנים בכל פסיעה ומקים לתחייה דמויות היסטוריות, מהן הקשורות לתרבות היין.
 
יקב אורטל
אין כמו לפתוח את היום אל מול הנוף המרהיב הנשקף ממרכז המבקרים המטופח של היקב הצעיר בקיבוץ אורטל שברמת הגולן. כבר בהשקת הבכורה, זכו היינות הראשונים של שנת 2010 לשבחים. השורה התחתונה של השילוב בין טרואר מופלא ועבודת צוות בניצוחם של צמד הייננים אילן זעפרני ואיתי להב המלווה את היקב נמצאת בתפריט היינות של מסעדות עילית תל אביביות. לאחר סיור בכרמים, מתיישבים עם כוסית יין וויונייה 2012 רענן וארומטי המתיישן בחביות עץ אלון כתשעה חדשים. כדי לשמר את חמיצותו בוצרים אותו מוקדם יחסית בטרם הבשילו הענבים. בין האדומים צמד הייננים גאים בסדרת "תל שיפון" - בלנד מקברנה סוביניון ומרלו.
חווית יין, אוכל, מוזיקה ואמנות תתקיים במרכז המבקרים ובכרמים. תמונות ייתלו בין הגפנים, וסדנאות יצירה מגוונות בהנחיית אמנים ייצרו חגיגה צבעונית.
יקב אורטל, קיבוץ אורטל שבועות 15.5 11:00-17:00.
לפרטים: 052-5612235, תיירות אורטל 04-6960808, www.ortal.net
 
 
 
טיול ג'יפים
 
 
במהלך תקופת הפסטיבל יוצעו למטיילים טיולי ג'יפים מודרכים בין נופי הכרמים, היקבים והמורשת באזורים שונים בגליל.
 
לטעימה קלה, שעטנו בג'יפים של חברת "איילת השחר" מגשר בנות יעקב, דרך הירדן ההררי ועד ראש פינה, בהגה אוחזים נהגים שיודעים לא רק את הדרך, אלא לתבל כל שביל בסיפור מקומי. חצינו "נהרות" וטיילנו בשולי מטעי הפרי ובאתרים היסטוריים. התצפית המרהיבה ממרומי חרבת ירדה שהיתה בית חווה מבוצר עד המאה ה-19, אל אצבע הגליל ועמק החולה המחישה עד כמה מסוכנת היתה השליטה האסטרטגית הסורית. הקרבות לשליטה במקום הונצחו באנדרטאות לזכר הנופלים בשנת 1948.
 
 
אירוע 4 היקבים
 
בארבעת היקבים ברמות נפתלי פגשנו באנשים מרתקים שהגשימו חלום ורתמו את בני משפחתם כשותפים לדרך לימים קשים של עבודה מפרכת וגם לרגעים המרגשים.
 
 
הנוף הדרמטי של רמות נפתלי ועמק קדש צופן באדמותיו עדויות ל-6,000 שנות גידול גפנים. יקבי רמת הגולן היו הראשונים שגילו מחדש את הפוטנציאל של הטרואר הייחודי לייצור יינות הפרימיום שלהם. במושב קמו מאז כבר ארבעה יקבים קטנים ושונים זה מזה: יקב עמרם, יקב 3 גפנים, יקב רמות נפתלי ויקב נעמן שיחברו יחד זו השנה השנייה להפנינג משותף. כל יקב יבחר לארח בסגנונו הייחודי, המבקרים יוסעו בריינג'רים מיקב ליקב,יטעמו מיינות ישנים וחדשים וייהנו ממופעי מוזיקה ואירועי קולינריה גלילית.
 
 
מרפסת ביתם של היינן רמי ובטינה נעמן, איש קולנוע ואמנית רב תחומית צופה אל נוף אגמון החולה ומעוררת השראה. האירוח בביתם עתיר בשכיות חמדה מעשה ידיה של בטינה, זהו חלק מתוכנית ההיכרות עם היקב. נעמן שאל מלהקות רוק מיתולוגיות את שמן עבור היינות שלו: "dip purple" הוא יין קברנה סוביניון ו"pink Floyd" הוא יין ממסך קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק. לכבוד הפסטיבל, להקת הבליץ תשמיע צלילים מעל הבמה הצופה אל אגמון החולה.
הכרם של משפחת יקב 3 גפנים נראה כגינת פרחים וירקות צבעונית הצומחים בין שורות הגפנים על כל פיסת קרקע פנויה. במרפסת הנופית בני הזוג מקבלים את פנינו בלבביות ופוצחים בחליצת פקקי השעם מלווים בהסברים ובסיפורים אישיים ובתוך דקה מרגישים כבני בית.
 
 
הכניסה חופשית. האירוע יתקיים ביום שישי 17.5, 11:00-17:00.
 
 
להשלמת החוויה, יתקיים במורדות הרי נפתלי ועמק קדש, טיול מטעם קק"ל במסלול נופי בין הכרמים וישלב סיפורים מימי ההוללות הרומית ועד התפתחות הכרמים וענף היין בארץ.
 
טיול נוסף יתקיים ברמת דלתון בדרך הנוף החדשה ביער מירון וקדיתא הציורית.
 
פרטים והרשמה ב"קו ליער", 1-800-350-550.
 
 
מרכז המבקרים בגוש חלב
 
בכביש היורד מרמות נפתלי לגוש חלב חוצים את נחל דישון שמימיו עדיין שוצפים, חולפים על פני יקב דלתון ויקב אדיר, עדרי סוסים רועים בחברת פרות דשנות באפרים הירוקים בואכה גוש חלב.
 
 
גוש חלב - מרכז מבקרים דאנז: יקב, מבשלת בירה, מזקקת עראק וסעודה בתיאום מראש.
 
 
במעלה הסמטאות הציוריות, בין חצרות מטופחות, שלוש כנסיות ושרידי בית כנסת אחד, מתגלה נוף עוצר נשימה לעבר הרי הגליל והחרמון. כשהחך מוכן לסיבוב טעימות חדש, מצפה לנו אלכוהול ומטבח מסעיר באזור אפור של עסקים ותעשייה.
 
 
בכניסה למרכז המבקרים של יקב Danz, עיסא נדים מברך אותנו בשפה הארמית. הוא נמנה על העדה המרונית שמוצאה סורי-ארמי ומושבה העיקרי הוא בלבנון. כחלק נכבד מהחמולות בגוש חלב, משפחת נדים נמנית על עקורי בירעם. בכפר כנסיה מרונית פעילה ובה כתבי קודש בארמית. הדור הצעיר לומד את השפה בניסיון לשמר את התרבות הייחודית של העדה.
 
 
המקום עבר הסבה מבית קירור למרכז מבקרים נאה הכולל יקב יין, מבשלת בירה, מזקקת עראק זחלאווי וגראפה. גולת הכותרת היא סעודה עשירה בהשראת המטבח הלבנוני מעשה ידיהן להתפאר של נשות המשפחה המוגשת על שולחן מרשים וענק מימדים מלווה ביינות ובירות של המקום. 14 מיני סלטים שמקורם מחומרי גלם היישר משדות הבור, מהווים סיפתח לסעודה נדיבה שבה לכל ביס טעם של טריות. אחריהם מוגשים ממולאים ובשרים. לסיום נדים מפנק בכוסית גראפה וליקר דובדבנים. האם מדגימה במיומנות גלגול עלי גפן דקיקים בבשר טחון מהמנות המנצחות שהוגשו בארוחה, שתדגים גם באירוע הפסטיבל.
בימי הפסטיבל המוזיקאי ג'ורג' סמעאן יפיק צלילים מכלי נגינה ייחודיים במטע דובדבנים בכנסייה ובפינות קסומות של הכפר.
 
האירוע יתקיים ביום שבת 11.5.13 בשעה 10:00.
 
 
לפרטים והרשמה: נדים 050-3443022 או טוני 052-8730100
 
 
 
 

 צילומים: יעל עופר.


הוסף תגובה





<נובמבר 2014>
יום איום ביום גיום דיום היום ושבת
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet