שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> הכל ביקבים >> נא להכיר: יקב אדיר

נא להכיר: יקב אדיר

מאת: עדי גורני

עד לפני פחות מחודש ענף היין בישראל לא ממש הכיר את יקב אדיר. הפרסים, המדליות והפרסים שגרף היקב בתחרות טרה וינו 2008 העלו  אותו על המפה המכובדת של היקבים הטובים בישראל. כל מה שרצית לדעת על היקב, על היינות, הסודות ועל מה שמעבר  
 

 
היין הישראלי הטוב ביותר לשנת 2008 מגיע ממרגלות הר אדמון. מדובר ביין פלטו 2005 של יקב אדיר. היקב קטף שבחים רבים וארבעה פרסים שונים בתחרות טרה וינו 2008 שהתקיימה במלון "המלך שלמה" באילת. יקב אדיר הוכתר בתחרות כיקב הבוטיק הישראלי הקטן הטוב ביותר ויין פלטו 2005 של היקב, זכה כיין הישראלי הטוב ביותר, קיבל מדליית זהב כפולה והוכתר גם כיין הזוכה בקטגוריית המחירים 37 עד 50 דולרים.
 
תודה לאמא אדמה
קשה להאמין שהכל התחיל רק לפני כחמש שנים, בחצר האחורית של בית המשפחה בכרם בן זמרה. מי שביקר אז בחדר הקטן שהוכשר לשימור החביות, לא יכול היה לנבא שמהכרמים המשגיחים על הסיבוב בעלייה לישוב, ייצא לבסוף יין מנצח שכזה. חלק מהסוד שייך כנראה לכוח המשפחתי שעומד מאחורי יקב אדיר. לשותפות חברות משפחות רוזנברג ואשכנזי, בנות המקום. ישראל רוזנברג ושני אחיו ומשפחת אשכנזי. היום מנהל דור המייסדים הבוגר את המחלבה.
 
"התחלנו כתחביב", מספר אבי רוזנברג, בנו של ישראל, כורם ותיק ויינן היקב. "אנחנו משפחה של חקלאים: יש לנו מחלבה של גבינות עיזים, 350 דונמים של מטעי פירות נשירים שבהם  גם הכרמים וגם אגסים, דובדבנים ונקטרינות". כששומעים אותו מספר על השתלשלות האירועים, ברור שהקמת היקב בשנת 2003 היא ציון דרך משמעותי ושהיין הוא האהבה הגדולה שלו. אבי מלווה את הכרמים שתפוקתם הולכת לייצור יין ביקב הפרטי וגם נמכרת ליקבי בוטיק אחרים, מרגע נטיעתם. "היקב הבוגר ניטע בשנת 1983, ובינתיים הוא רק מפתיע ומשמח אותנו". חלקות אחרות ניטעו בתחילת שנות ה-90 והנטיעה האחרונה היתה ב-1998", הוא מספר.
 
"אנחנו חייבים הכל לאמא אדמה", הוא מצטנע, למרות שברור שהידע שצבר כחקלאי הועיל לו מאוד בגידול הענבים: "הדילולים שעשינו השביחו את היבול, הזמירה הנמוכה וההשקיה המבוקרת מאוד מוכיחות את עצמן", הוא מוסיף. "לא המצאנו את הגלגל איך מכינים יין, אבל יש לנו תנאים מצוינים ואנחנו מצליחים להגיע לאיכות מקסימלית של התפוקה בזכות הידע החקלאי שצברנו".

היינות של יקב אדיר
יקב אדיר מייצר בעיקר יינות קברנה סוביניון וגם יין פורט. לפניכם ששת היינות של היקב על פי התיאור המפורט של אנשי היקב
לכתבה המלאה

ידע, ניסיון ותמיכה משפחתית
אבל היין של יקב אדיר הוא לא רק תוצאה של חקלאות משובחת. כי אבי לא הסתפק בידע שצבר בזכות הניסיון והייחוס המשפחתי. הוא יצא ללמוד יינות במכללת תל חי. מכאן היה ברור שזה לא רק תחביב, אלא מקצוע אמיתי, והיקב שהתפתח, עבר ב-2005 למשכנו החדש באזור התעשייה של כרם בן זמרה. מן המבנה החדש שבקרוב יוקם סמוך אליו מרכז מבקרים, אפשר לראות את הכרמים הנטועים במישור בגובה של 870 מטרים מעל פני הים. "עוד לפני שידענו מה זה טרואר, הבנו שקברנה סוביניון גדל הכי טוב אצלנו והחלטנו להתמקד בו. נעזרנו ביועצים שעזרו לנו עם קניית הציוד המתאים וליוו את תהליך הייצור של היין. עם בציר 2005 שזכה בתחרות, עלינו ליקב שבו אנחנו יושבים היום", מספר אבי.
לא רק לאמא אדמה הם חייבים את ההצלחה, אלא גם להתלכדות המשפחתית סביב היקב. "בתקופת הבציר כל המשפחה מתגייסת : גם הנשים והילדים. ביחד אנחנו מלווים את הענבים מהכרם ועומדים ליד מסועי ההפרדה". ביולי הקרוב, כשייפתח מרכז המבקרים בצמוד ליקב אדיר, בני המשפחה ישתלבו גם במכירת הגבינות והיין, אומר אבי. בנוסף לשאר העסקים של המשפחה, מייצרים כאמור ביקב יינות שמתיישנים בין 12 ל-15 חודשים ויינות רזרב שמבלים בחביות שנתיים ויותר. "הסקרנות מה ייצא מהחביות היא חלק בלתי נפרד מהתהליך", מודה אבי.
 
היינות העתידיים
אבי טועם את היין מבציר 2007 שנמצא כרגע בחביות מדי חודש. "מדובר ברמת איכות גבוהה. מבחינת היישון קשה להעריך את הפוטנציאל, כרגע נראה שהוא יכול להישאר עוד הרבה זמן בחבית", מנבא אבי. בסביבות חודש מרץ הקרוב תושק הסדרה הרגילה של אדיר מבציר 2007, הוא מעריך, מדובר בקברנה סוביניון 2007, מרלו 2007 ופורט לבן ואדום.
השיראז של בציר 2007 מיועד להיפתח רק בשנת 2011 . הבציר האחרון של קברנה סובניון ושיראז מיועד לסוף 2010. היקב מייצר כ-10,000 בקבוקי יין בשנה.
אבי שאוהב מאוד את עבודת היינן, מודה ששלב התסיסות הוא השלב האהוב עליו בתהליך ייצור היין. "אני אוהב את תחילת העשייה, זה השלב המסמל את שנת הבציר החדשה של היין החדש". הוא מספר שביקב המשפחתי שלהם נהוג לפתוח את התהליך בסעודה גדולה שמתחילה אחרי שהענבים הגיעו ליקב ולפני שמתחילה העבודה. "שותים את היינות שנשארו, אוכלים טוב ורק אז מתחילים לעבוד", זו המסורת המשפחתית, של אדיר.  חוץ מהיינות שמתיישנים כעת בחביות היקב, בעתיד הוא מתכנן להצטרף גם לטרנד האקולוגי. "כרגע אנחנו משתלמים בכל הנושא של שיטות ההדברה, ואני מתכנן בעתיד לגדל כרם אורגני ולייצר יין אורגני לגמרי", הוא מבטיח.
 
יקב אדיר – תעודת זהות
בעלים: משפחות רוזנברג ואשכנזי
אזור: כרם בן זמרה 870 מטרים מעל פני הים
שנת התחלה: 2003
כשרות: כן
יין: הסדרות הקיימות כיום למכירה הן קברנה סוביניון 2005 ו-2006 פלטו 2005 (92% קברנה סוביניון ו-8% שיראז), שיראז שהתיישן 24 חודשים בחבית ועוד שנה בבקבוק. כמו כן, היקב מייצר פורט אדום 2005 ופורט לבן, שניהם הופקו מענבים שנבצרו בבציר מאוחר והתיישנו בחביות בשמש הקופחת.

 
   

הוסף תגובה





<אפריל 2014>
יום איום ביום גיום דיום היום ושבת
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet