שם

  דוא"ל

  טלפון -
לצפייה בכל הניוזלטרים





לארכיון הניוזלטר >>

 

 

 


 



עמוד הבית >> הכרם, הגפן והבציר
הכרם, הגפן והבציר

ענבים אורגניים בקליפורניה

מאת: פורטל היין הישראלי Israelwines
בסוף התואר הראשון רצה עידו אביאני לעבוד תקופה במקום אחר בעולם. אחרי שלוש שנים בכיתה רצה להרגיש ולנשום את הדברים שעליהם למד, ובנוסף רצה ללמוד את העבודה האמיתית, זאת שלא נלמדת באוניברסיטה. כך הוא הגיע הגיע לקליפורניה.

ענבים אורגניים בקליפורניה עידו אביאני

גידול ענבי איכות אורגניים

מאת: פורטל היין הישראלי Israelwines
יין טוב נעשה רק מענבים איכותיים וטעימים. עד לבציר ולריסוק ביקב, הגפנים עוברות עונת גידול ארוכה בכרם. הכורם של יקב ססלוב, עידו אביאני, יתאר בכתבות שיפורסמו באתר את שלבי גידול חלקת הכרם האורגנית של היקב במשך שנה שלמה, שבסופה, נדע קצת יותר על היין ועל הכרם.

גידול ענבי איכות אורגניים עידו אביאני

ענבי איכות אורגניים - תשובות לשאלות

מאת: פורטל היין הישראלי Israelwines
עידו אביאני, הכורם של יקב ססלוב, יתאר עונת גידול שלמה בכרם האורגני של היקב. בעקבות כתבת הפתיחה בנושא, הגולשים העלו מספר שאלות – עידו עונה עליהם

ענבי איכות אורגניים - תשובות לשאלות עידו אביאני

זורעים תלתן בכרם קדיתא

מאת: פורטל היין הישראלי Israelwines
עידו אביאני, הכורם של יקב ססלוב, זורע בין שורות הכרם גידול כיסוי, מסביר את חשיבותו וגם מנסה לברר למה על פי הכשרות היהודית הטיפול אסור רק בכרמים.

זורעים תלתן בכרם קדיתא עידו אביאני

עת לזמור

מאת: פורטל היין הישראלי Israelwines
הזמירה היא הכלי המשמעותי ביותר בריסון הצימוח ובשליטה על צורת הגפן. עידו אביאני, הכורם של יקב ססלוב, מסביר למה בני מזל דלי יתקשו לזמור, איך מתמודדים עם שלטון קודקודי ומדוע אין דרך אחת לזמור נכון.

עת לזמור

יוצאים מתרדמת החורף

מאת: פורטל היין הישראלי Israelwines
אביב. הכל קורה. בכרם, צמחי הכיסוי שגדילתם עוכבה במשך כל החורף הקר, סופגים לתוכם את החום והשמש וגדלים תוך שבוע מה שלקח להם קודם לכן לפחות שישה שבועות קרים. עתה מגיעה שעתו של הקומפוסט... מהו בעצם הקומפוסט?

יוצאים מתרדמת החורף

דילול שריגים

מאת: פורטל היין הישראלי Israelwines
עידו אביאני, הכורם של יקב ססלוב, נכנס חזק ל'עונה' ומדלל שריגים. הטיפול אמנם מוריד את כמות הפרי, אך משפר את איכותו, מונע דחיסות ולחות במרכז הגפן ומסייע להתמודד עם מזיקים. אז אם זה כל כך טוב למה עידו לא אוהב לעשות את זה?

דילול שריגים

נגמרה לה עוד עונה

מאת: פורטל היין הישראלי Israelwines
הבציר הוא בעצם הפעולה הפשוטה ביותר שמתרחשת בכרם במשך השנה. יד אחת תופסת מזמרה (או מבצרה למדקדקים) וחותכת את השזרה. ביום של הבציר נולד היין החדש. עידו אביאני בטור מסכם שנה.

נגמרה לה עוד עונה עידו אביאני 1

מר טרואר וגברת טרואר

מאת: יעל צמח-גרינשפון
יין הולך טוב עם גבינות ללא ספק, אולם נקודות המפגש בין שני העולמות לא מסתכמים רק על השולחן. מתברר שיש קווי דמיון רבים בין תוצרת הגפן לבין תוצרת החלב, לכל אורך הדרך. קבלו את מר טרואר וגברת טרואר

גבינות ויין 1

כרם אורטל - אוצר טבע

מאת: אבי הלוי
כרם אורטל נהנה מאקלים יוצא דופן - הרבה אור והרבה טל, ולכן מצליח להפיק יין איכותי במיוחד. אבי הלוי ביקר בכרם, נפגש עם אנשי היקב העושים במלאכה וגם טעם מתוצרתו

כרם אורטל אוצר טבע יקבי רמת הגולן



< 1 2 >


Pro

בית ספר ליין

היסטוריה, תרבות ויהדות

יין ובריאות

כתבות תדמית

נשים ויין

ציוד ושירותים

תיירות יין

 
אירוח והגשה, כלים ואביזרים

גלבוע ויין

הכל ביקבים

יין וכלכלה

סיקור אירועים

קורסים וסדנאות

סדנת יין 
אירועי יין

דירוגים והמלצות - ביקורת בגובה העיניים

הכרם, הגפן והבציר

יין זה אנשים

מבזקים וחדשות

סיקורי אירועים

שמן זית וחומץ בן יין

 
ביקורים ביקבים

דירוגים והמלצות - דניאל רוגוב

חגים ומועדים

יין, אוכל ומסעדות

מגפן ליין

עולם היין שלי

שף תשתה

 
בישול ואפייה ביין

דירוגים והמלצות - שועל בכרם

חנויות

יינות חדשים וטעימות

ניוזלטר

פעילות הפורטל

תחרויות ותערוכות

 

 


ראשי הפוך לדף הבית מי אנחנו צור קשר

© כל הזכויות שמורות ל- Israel Wines,  2008
Powered by Gafko & Kiwinet